- Iskali ste:
-zelena x
-slanina x
jogurt x
jajca x
pehtran x
Jajčna omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comMajonezo in jogurt gladko zmešamo. V trdo kuhana jajca olupimo in narežemo na majhne kocke. Šopek drobnjaka ter 5 lističev pehtrana operemo in sesekljamo. Zelišča in koščke jajc vmešamo...
Jajčni preliv
Omake in namazi - www.mojirecepti.comV posodici zmešamo sesekljana trdo kuhana jajca, limonin sok, sesekljano čebulo, sesekljane kapre, kis, gorčico, pehtran, sesekljano kislo kumaro, sol, poper, olivno olje in jogurt....
Jogurtovo pecivo s pehtranom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV višji posodi stepamo sladkor, vanilijev sladkor, jogurt, rum, olje in rumenjaka toliko časa, da masa naraste. Nato dodamo moko s pecilnim praškom in na drobno sesekljane pehtranove...
Pehtranova rezina
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca, sladkor, olje in mleko stepemo, dodamo moko in pecilni prašek. Polovico testa damo v namazan pekač in pečemo 10 minut. Vzamemo iz pečice in namažemo s skutinim nadevom, po vrhu...
Skutino pecivo s pehtranom
Najprej zmešamo jajca z jogurtom in mlekom. Nato dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. Maso vlijemo v pekač in pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj cca. 35 - 40 minut.
Jajčni preliv za solate
Solate - www.kulinarika.netSestavine dobro premešamo in jih prelijemo po solati. Preliv se prilega mesnim, cvetačnim, krompirjevim, ribjim in mnogim drugim solatam.