Jota z bloško klobaso
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelje enkrat splaknemo z vodo, nato čez njega nalijemo mrzlo vodo tako, da ga nekoliko prekriva. Olupimo krompir in ga narežemo na kocke ter skuhamo posebej. Med tem se naj zelje že...
Enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo popražimo na olju. Dodamo meso, narezano na kocke. Ko dobi barvo, dodamo narezano zelenjavo, razen stročjega fižola. Pražimo približno 15 minut in dodamo stročji fižol. Zalijemo...
bosenski lonec
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupriprava Meso narežemo na srednje velike koščke. Zelenjavo očistimo. Zelenjavo in ohrovt narežemo na rezance, čebuli na četrtine, ostalo zelenjavo pa na srednje velike koščke. Pečico...
Bosanski lonec
Zelenjavo in meso očistimo, operemo in osušimo. Korenček razrežemo na kolute. Čebulo razrežemo na osem delov. Stročji fižol naj bo svež in brez niti. Glavo zelja razrežemo na osem delov....
Jota – primorska zeljna juha
marmelina.siJota, ki je v resnici zeljna juha oziroma enolončnica, je pozimi tako krepčilna kot zdrava, saj dobimo z zeljem kar nekaj vitamina C, s fižolom in krompirjem pa nam da tudi veliko energije....
Mesna enolončnica
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comNa olju zarumenimo na listke narezano čebulo. Dodamo na koščke narezano meso, dobro prepražimo, nato še na centimeter velike kocke narezano in poparjeno zelje ter na kocke narezan krompir,...
Jota
1. Fižol namočimo čez noč v posodi z veliko vode. 2. Pred kuhanjem fižol temeljito operemo in zamenjamo vodo. Kuhamo ga v veliki posodi s 3 – 4 kratno količino vode. Med kuhanjem mora...