Enostavni špageti s praženo slanino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRezine prekajene slanine narežemo na manjše koščke in jih na malo olivnega olja pražimo dokler slanina ne postane hrustljava. Potem slanino odstranimo in jo shranimo. Na isti maščobi...
Pašta - pečena
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo al dente. Medtem pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in kmalu zatem mleto meso. Ko meso ni več krvavo, dodamo na koščke zrezane paradižnike...
Rižota z zelišči
Glavne jedi - www.mojirecepti.comVodo z jušno kocko zavremo in ji dodamo vino. V posodi stopimo maslo, dodamo sesekljano čebulo in pražimo dokler ne postekleni. Dodamo nasekljan česen in mešamo približno 1 min. Zraven...
Omaka z bučkami
Omake in namazi - www.mojirecepti.comČebulo na drobno sesekljamo, jo damo na vroče olje in jo nekaj časa dušimo. Bučke operemo in narežemo na kocke. Paradižnik operemo in tudi narežemo na kocke. Bučke in paradižnik dodamo...
Ohrovt z zelišči
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comGlavico ohrovta očistimo in na grobo zrežemo. V kozico nalijemo olivno olje, dodamo narezan ohrovt in strt česen. Prilijemo malo vode in dušimo do mehkega. 5 minut pred koncem dodamo...
Vložene bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke operemo in narežemo na kocke. V lonec damo bučke, stroke česna, majhne čebule, kis za vlaganje, vodo, olje, sol, baziliko in rožmarin. Zavremo in pustimo kuhati 5 minut. Z zelenjavo...
Mariniran kozji sir
Predjedi - www.kulinarika.netListke rožmarina in bazilike osmukamo ter jih skupaj z žajbljevim listom operemo, posušimo in drobno sesekljamo. Kozji sir narežemo na kockice, posujemo s sesekljanimi zelišči in grobo...
Omaka bolognese
Omake in namazi - www.kulinarika.netV večjo posodo damo čebulo, korenček in zeleno, katerih naj bo približno enaka količina (številke pri sestavinah so okvirne). Dodamo še česen in dušimo, dokler zelenjava ne ovene. Nato...
Krompirjev pire z baziliko in pinjolami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPinjole pražimo v ponvici brez olja do zlato - rjave barve. Med praženjem stalno mešamo, kajti lahko se hitro zažgejo. Krompir olupimo, skuhamo v slani vodi, odcedimo in pretlačimo....
Hrustljave rezine francoskega kruha
Predjedi - www.kulinarika.netPinjole pražimo do zlato - rjave barve v majhni ponvici (brez olja). Pečico segrejemo na 200 stopinj. Francosko štruco narežemo na rezine, česen olupimo in drobno sesekljamo, rožmarin...