Enostavni špageti s praženo slanino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRezine prekajene slanine narežemo na manjše koščke in jih na malo olivnega olja pražimo dokler slanina ne postane hrustljava. Potem slanino odstranimo in jo shranimo. Na isti maščobi...
Pašta - pečena
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo al dente. Medtem pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in kmalu zatem mleto meso. Ko meso ni več krvavo, dodamo na koščke zrezane paradižnike...
Zrezki v jajčno sirovem ovoju
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodici zmešamo jajca, nariban parmezan, timijan, rožmarin, baziliko, origano, sol in poper. Piščančje prsi narežemo na zrezke, jih solimo in popramo. Meso povaljamo v moki, nato...
Omaka z bučkami
Omake in namazi - www.mojirecepti.comČebulo na drobno sesekljamo, jo damo na vroče olje in jo nekaj časa dušimo. Bučke operemo in narežemo na kocke. Paradižnik operemo in tudi narežemo na kocke. Bučke in paradižnik dodamo...
Ohrovt z zelišči
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comGlavico ohrovta očistimo in na grobo zrežemo. V kozico nalijemo olivno olje, dodamo narezan ohrovt in strt česen. Prilijemo malo vode in dušimo do mehkega. 5 minut pred koncem dodamo...
Vložene bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke operemo in narežemo na kocke. V lonec damo bučke, stroke česna, majhne čebule, kis za vlaganje, vodo, olje, sol, baziliko in rožmarin. Zavremo in pustimo kuhati 5 minut. Z zelenjavo...
Mariniran kozji sir
Predjedi - www.kulinarika.netListke rožmarina in bazilike osmukamo ter jih skupaj z žajbljevim listom operemo, posušimo in drobno sesekljamo. Kozji sir narežemo na kockice, posujemo s sesekljanimi zelišči in grobo...
Začinjeni kare
Meso najprej z obeh strani potolčemo. Začinimo jih z vegeto, popopramo, potresemo z mleto rdečo papriko, timijanom, baziliko in rožmarinom. Česen narežemo na lističe in jih damo na...
Omaka bolognese
Omake in namazi - www.kulinarika.netV večjo posodo damo čebulo, korenček in zeleno, katerih naj bo približno enaka količina (številke pri sestavinah so okvirne). Dodamo še česen in dušimo, dokler zelenjava ne ovene. Nato...
Hrustljave rezine francoskega kruha
Predjedi - www.kulinarika.netPinjole pražimo do zlato - rjave barve v majhni ponvici (brez olja). Pečico segrejemo na 200 stopinj. Francosko štruco narežemo na rezine, česen olupimo in drobno sesekljamo, rožmarin...