Domači hitri namazi
Vse sestavine zmeljemo v mikserju, da dobimo gladko maso. Poskusimo, če je potrebno, še kaj dodamo. Postrežemo v skodelicah, namažemo na kruhke, skupaj z maslom ali brez. Pojemo :)
Pelati po moje
Česen nasekljamo in popražimo na olju. Ko dobi lepo barvo, dodamo pelate in začimbe. Pripravljeno je za na pico.
Omaka z melancani
Priprava: Melancan olupimo in ga narežemo na 1cm velike kocke. Narezane konce damo v cedilo in počakamo, da melancan spusti vodo (15min). Med tem časom pripravimo ostale sestavine....
Dolce far niente – Špageti s paradižnikom iz pečice
• Pečico segrejemo na 230 stopinj in zavremo lonec vode za špagete. Šalotko narežemo na tanke lističe, paradižnik pa na centimetrske krogce. • Z olivnim oljem premažemo ognjevarno posodo...
Fižolova solata s tuno
Odcedite fižol in zelo na tanko narežite čebulo in peteršilj. Naredite preliv iz limoninega soka, 1 žlice vode, olivnega olja, gorčice, zelišč, popra in soli. Umešanemu prelivu dodajte...
Morski pes v foliji
Iz aluminijaste folije oblikujemo posodice, v katere nalijemo malo vina, olivno olje, balzamični kis, dodamo začinjeno ribo (s soljo, poprom in lističi rožmarina), blanširano in na...
Ajdovi rezanci po sredozemsko
Ajdove rezance skuhamo v vreli slani vodi. Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo narezano papriko, jajčevce in bučke. Pražimo toliko časa, da zelenjava porumeni. Dodamo...
Tabbouleh
Bulgur je nepogrešljiva žitarica turške in arabske kuhinje. Gre za žito, ki ga kuhamo, sušimo in meljemo do različnih granulacij. Zadnje čase ga dobimo tudi pri nas – v glavnem srednje...
Tofujev namaz s šitakami
Na olju prepražimo čebulo in dodamo še sveže, nasekljane šitake. V mešalniku (lahko si pomagamo tudi s paličnim) najprej zmeljemo svež česen ter že prepraženo čebulo in gobe, nato dodamo...
Rezanci s paradižnikom in tunino
Sesekljano čebulo popražimo, da postekleni. Dodamo olupljene paradižnike, česen, baziliko in po želji sesekljan peteršilj.Na hitro pokuhamo, da voda izpari. Dodamo zdrobljeno tunino....