- Iskali ste:
bazilika x
drobtine x
-jajca x
-riž x
-paprika x
Nadevani melancani
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana očistimo, po dolgem prerežemo in izrežemo sredico. Položimo ju na naoljen pekač v mrzlo pečico nastavljeno na 200 stopinj. Medtem v ponvi na olju prepražimo drobno nasekljano...
Pizzaiola
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPeresnike kuhamo 2 minuti. V jensko posodo damo sladko smetano in precejene, trdo kuhane peresnike. Primešamo večino parmezana in scamorze. Prelijemo s paradižnikovo mezgo, ki smo jo...
Krompirček "a la cukrček"
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOlupimo krompir, ga narežemo na kolobarje in ga damo kuhati. Skuhamo ga do polovice in odlijemo vodo. Krompir iztresemo v plastično posodo in dodamo na drobno narezano manjšo čebulo,...
Bučke polnjene z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso (jaz vzamem pol svinjine in pol puranjega stegna brez kosti in kože - je zelo sočno) damo v skledo ter primešamo rumenjake in drobtine. Prilijemo 2 žlici olivnega olja in...
Gratinirane testenine z zelenjavno omako
Glavne jedi - www.kulinarika.netNaprej se lotimo priprave omake. Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo ostalo zelenjavo in malo popražimo, začinimo s timijanom, soljo, poprom, baziliko, dodamo malo žlico gorčice...
Klapavice "Leon"
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke temeljito očistimo apnenca in trave, ker bodo drugače pogrenile. Damo jih kuhati v primerno veliko kozico. Ko začnejo oddajati vodo, le - to odlijemo in ponovno postavimo na...
nadevani lignji na žaru
priprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Lignje temeljito očistimo; lovke ločimo....
Zapečeni por
Por po dolgem prerežite in operite pod curkom vode. Opranega narežite in dajte v slan krop. Kuhajte okrog 10 minut. Odcedite in posujte z Vegeto. Na oljčnem olju prepražite na lističe...
Piščančje prsi s pestom
Piščančji file razpolovimo in v vsakega zarežemo z nožem vodoravno, da nastane žepek. Oba kosa začinimo z začimbami za perutnino in žepke nadevamo s pestom, ki smo ga razmešali s kislo...
Skutni polpetki s tuno in baziliko
V skuto zamešamo vse sestavine, če pa je masa premokra, dodamo še malo drobtin. Z žlico oblikujemo polpetke, ki jih položimo na pekač obložen s peki papirjem ali v pekač za mafine....