Goveji vampi
Na olju počasi pražimo čebulo in česen, da zlato porumenita. Dodamo paradižnik in sladko papriko, malo prepražimo, nato vsujemo drobtine, približno toliko, da popijejo tekočino, nekoliko...
Škampi na buzari
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkampe rahlo oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. V voku ali večji globoki posodi segrejemo olje in škampe popečemo, da se dobro ogrejejo. Dodamo česen, popražimo, zalijemo z vinom in...
gratinirane bučke in škampovi repki
predpriprava Baziliko, meto in origano osmukamo in drobno sesekljamo. Zmešamo jih z drobtinami, mleto rdečo papriko in 20 grami drobno naribanega sira. Škampove repke na hitro splaknemo...
gratinirane pečene paprike
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Paprike operemo, potem pa vsako posebej zavijemo v alu folijo. 40 minut jih pečemo v pečici; vmes jih enkrat obrnemo. Paprike vzamemo iz pečice...
Gobe, polnjene s tofujem
Glavne jedi - www.viva.si1. Pomešajte česen, zdrobljen koriander, timijan, baziliko, kumino, papriko, kajenski poper, morsko sol, olivno olje in gobe. Pustite, da stoji in da se okusi prepojijo. 2. V mešalcu...