Testenine z mesom iz pečice
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo v slani vodi in jih odcedimo. Posebej na olju prepražimo čebulo in dodamo na trakove narezano meso. Ko je meso že malo prepraženo, dodamo vso sesekljano zelenjavo...
Špageti s piščančjim mesom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančje prsi narežemo. Papriko operemo in narežemo. Šampinjone operemo in narežemo na lističe. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popečemo meso. Dodamo papriko in šampinjone....
Testenine s tuno in paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo nasekljamo na drobne koščke. Steblo zelene narežemo na majhne koščke. Prav tako narežemo papriko na majhne kocke. V lonec damo čebulo, zeleno, papriko in strt česen. Prilijemo...
Polžki v solati
Solate - www.mojirecepti.comTestenine skuhamo v slani vodi, nato jih odcedimo in ohladimo. Dodamo jim par kapljic olivnega olja, da se ne sprimejo. Paprike, paradižnik in kumari operemo in narežemo na koščke....
Šurlice z zelenjavo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV veliki posodi zavremo vodo, prej ji dodamo malo olivnega olja, strt česen, ko zavre, pa še večjo žlico soli. V vrelo osoljeno vodo stresemo šurlice in jih skuhamo al dente. Medtem,...
Gosposka tuna
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netTuno vzamemo iz pločevinke in jo damo v cedilo, da se dobro odcedi. Olje prestrežemo. Riž skuhamo al dente, ga ohladimo s hladno vodo in odcedimo. Zeleno očistimo, jo narežemo na trakove...
Poletna mavrična priloga
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo narežemo na rezine, jo vržemo na vroče olje in popražimo. Dodamo na kolobarčke narezano korenje, na rezine narezano papriko in na kocke narezano bučko. Vse skupaj nekaj časa...
Grahov paprikaš
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, dodamo očiščeno in sesekljano rdečo papriko, strt česen, grah, pasiran paradižnik, začimbe in zalijemo s cca. 2 dl vode. Kuhamo toliko časa, da se grah zmehča....
Tortilje a la Urška
Meso najprej narežemo na majhne koščke (da jih bomo lahko zavili v tortiljo). Nato meso posolimo, popopramo in malo posujemo s čilijem, baziliko, vegeto ter s peteršiljem. Meso na vročem...
Poslovilno kosilo
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučki, paradižnika in melancan narežemo na približno enako velike kose (cca. 3 cm). V posodo vlijemo nekaj olja in ko se segreje, na njem na hitro popečemo zelenjavo. Zalijemo z nekaj...