Glazirana rebrca
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo in česen na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo paradižnikovo mezgo, kis, sol, timijan, baziliko, med, mesno juho, worchestershire...
Omaka z bučkami
Omake in namazi - www.mojirecepti.comČebulo na drobno sesekljamo, jo damo na vroče olje in jo nekaj časa dušimo. Bučke operemo in narežemo na kocke. Paradižnik operemo in tudi narežemo na kocke. Bučke in paradižnik dodamo...
Poletni toast kruhki
Predjedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 200 stopinj. Vse sestavine za namaz dobro zmešamo. Rezine toasta namažemo z namazom in na vsako položimo 2 rezini paradižnika. Damo na pekač in pečemo prb. 5 minut...
Šobska solata
30-45minut - www.ringaraja.netZelenjavo operemo, očistimo in narežemo na kocke. Pri paradižniku uporabimo le meso, torej osrednji del s semeni zavržemo, saj daje preveč vode in tako solata naslednji dan ne bo preveč...
obtežen kruh, napolnjen z zelenjavo in tunino (pan bagnat)
Ostale jedi - kruhinvino.comza začetek si pripravi polnila: odcedi tunino, paradižnik in jajci nareži na tanka kolesca, nasekljaj olive, kumaro pa olupi, prereži na pol, odstrani semenje in ostanek na tanko nareži...