Goveje meso z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comGoveje meso narežemo na majhne koščke in ga solimo, ter popramo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in stremo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen....
Piščanec z rožmarinom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščanca očistimo in osušimo. Rožmarin operemo, sušimo, odtrgamo iglice in jih drobno nasekljamo. Piščanca znotraj in zunaj natremo s soljo, poprom in rožmarinom. Pečico ogrejemo na...
Piščanec z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPapriko in bučko operemo in narežemo. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. V loncu segrejemo 1 žlico olivnega olja in na njem prepražimo papriko. Nato dodamo še čebulo in bučke. K...
Testenine z zelenjavno omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo narežemo in jo damo v lonec. Prilijemo vodo z jušno kocko, dodamo še strt česen in vse skupaj zavremo. Kuhamo približno 5 min da se čebula zmehča. Nato dodamo rdeče vino, na...
Narastek iz bučk
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comJena posodo premažemo z oljem in vanjo položimo polovico na tanko narezanih bučk. Potresemo s polovico nasekljane čebule. Nato dodamo polovico paradižnikove mezge in jo potresemo z...
Zelenjavni narastek
Predjedi - www.mojirecepti.comPečico segrejemo na 200º C. Krompir olupimo, operemo in narežem na rezine. Bučke operemo in tanko narežemo na rezine. Prav tako operemo paradižnik in ga narežemo na rezine. V kozici...
File orade na mediteranski zelenjavi
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibo filiramo, da dobimo 2 lepa fileja. Če tega ne znamo, prosimo, da nam fileje pripravijo v ribarnici. Ostankov ne zavržemo, ampak pripravimo okusno ribjo juho (recept je v bazi)....
Piščančja paella s pikantno klobaso
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančje perutnice razrežemo v sklepih (vrhnje najmanjše dele prihranimo za juho ali osnovo). Začinimo jih s soljo, poprom in sladko mleto rdečo papriko. Pikantne klobase narežemo...
Kvinojina solata
Solate - www.kulinarika.netKvinojo damo v gosto cedilo in jo temeljito speremo z vročo vodo. Dobro jo odcedimo. Rjavo čebulo drobno sesekljamo in jo na malo olivnega olja pražimo, dokler ne ovene. Dodamo ji na...
Juhica iz bučk
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNajprej seveda nasekljamo vso zelenjavo na manjše kockice, edino čebulo narežemo na tanjše kolobarje ali pol kolobarje. Ko s tem opravimo, najprej na minimalnem ognju in olju popražimo...