Mediteranska omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netČebulo olupimo, narežemo na kocke in popečemo na malce olja (olivnega, sicer pa je tudi navadno olje v redu), da malce porumeni. Dodamo česenj, premešamo in takoj nato dodamo bučke...
Veseli ražnjiči
1. Najprej narežemo meso na majhne koščke. 2. Skupaj zmešamo vse sestavine za marinado in potem to zmešamo skupaj z mesom in pustimo nekaj časa stati (jaz ponavadi pripravim to že večer...
Lazanja s piščančjim mesom in zelenjavo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej popečemo piščančje prsi. Popečemo jih lahko na olivnem olju ali na žaru. Za omako najprej operemo in olupimo zelenjavo (paprike in paradižnika ni potrebno lupiti). Vso zelenjavo...
Super okusna toplo hladna solata
Solate - www.kulinarika.netBučko narežemo na kockice, jo malo posolimo ter dodamo sojino omako, da se malo namoči. Zraven dodamo še česen. Pustimo stati cca. 15 minut, potem to vse skupaj popečemo, da se bučke...
Enchilade "na belo" - Enchiladas suizas
Ostale jedi - www.kulinarika.netPapriko, paradižnik in čebulo narežemo na majhne koščke, bučko naribamo. Dodamo sir in polovico jogurta in smetane ter jalapeno. Rahlo posolimo in premešamo. Nadevamo tortilje (prej...
Paprike z zelenjavnim nadevom
Glavne jedi - www.kulinarika.netKadarkoli sem delala polnjene bučke, je bilo nadeva preveč, in sem ga nato natlačila še v paprike. Sčasoma je postalo jasno, da so paprike mnogo okusnejše in bučke uporabljam le še...
Bučkine bagete z gvakamolem
Glavne jedi - www.presno.siBučke olupimo in jih prerežemo na polovice po daljši stranici, nato z žlico odstranimo semena, tako da dobimo obliko čolničkov. Gvakamole pripravimo tako, da spasiramo avokado, dodamo...
Paradižnikova polenta obložena z dušenimi bučkami s solato
Paradižnikova polenta: 1. Pekač namastimo z oljčnim oljem. 2. V visoki posodi zavremo vodo s paradižnikovo omako, suhimi paradižniki, origanom, soljo in kvasnim posipom. 3. V vrelo...
Vrtna pica
marmelina.siSlastna uporaba sveže zelenjave. Za 1 do 2 osebi. Moko zmešajte s soljo in kvasom, prilijte vodo ter dobro pregnetite. Testo pustite vzhajati vsaj pol ure. Operite zelenjavo. Bučke...