- Iskali ste:
jabolka x
limone x
-sladkor x
Sladka solata
Solate - www.kulinarika.netRiž skuhamo, ga odcedimo in ohladimo. Sadje narežemo na koščke, jabolka pokapamo s sokom limone. Vse sestavine premešamo in ponudimo.
Domači smoothie 1
Napitki - www.kulinarika.netPomaranče prereženo in jih ožmemo, limone prav tako. V blender damo olupljen in narezan kiwi, jabolka in banano. Sesekljamo na drobno - kot bi delali kakšno kašo. Dodamo sok pomaranč...
Domači smoothie 2
Napitki - www.kulinarika.netPomaranče prereženo in jih ožmemo, limone prav tako. V blender damo olupljen in narezan kiwi, jabolka in banane. Sesekljamo na drobno - kot bi delali kakšno kašo. Dodamo sok pomaranč,...
Kokosov piščančji curry
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčistimo piščanca in ga narežemo na primerne kose, lahko tudi odstranimo kožo. Drobno narežemo mlado čebulo. Olupimo in narežemo jabolko. Na vročem maslu popečemo kose piščanca, da...
Ananasov šejk
Napitki - www.kulinarika.netJabolko olupimo, zrežemo na krhlje (ni treba, da so mali) in odstranimo peščišče. Ananas olupimo in če ima zelo trd kocen, ga lahko damo stran, sicer pa se v šejku niti ne čuti, ker...
Jakobinke Santiago
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netJakobinke popečemo na žaru. V ponvi na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo in česen. Ko posteklenita, dodamo pelate konkase, maslo, pomarančni sok, kajenski poper, sesekljani peteršilj,...
Francoska nabodala
Predjedi - www.kulinarika.netPariško salamo narežemo na kocke. Prav tako narežemo na kocke jabolko in papriko. Sedaj na lesene špile nataknemo narezane kocke v naslednjem vrstnem redu: jabolko, pariška, paprika,...
Kisla jabolka
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJabolka operemo in jih narežemo na krhlje. Damo jih v posodo in jih prelijemo z ožeto limono. V ponev damo žličko masla. Ko se stopi, dodamo jabolka in jih pečemo, dokler ne postanejo...
Pečen kopun po kozjansko
Glavne jedi - www.kulinarika.netLimonino lupinico in limonin sok zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo, poprom, medom in kumino. Z marinado namažemo kopuna in ga mariniramo tri ure. Nato ga prestavimo v pomaščen pekač,...
flambiran piščanec z jabolki in česnom
priprava Česen olupimo. Pečico segrejemo na 190 °C. Jabolka razpeškamo in narežemo na kocke. Piščanca dobro očistimo in odstranimo odvečno maščobo. Natremo ga z limoninim sokom,...