Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Ocvrte dežnikarice
Dežnikarice očistimo, klobuke razpolovimo, večje razdelimo na četrtine. Polovico klobuka potresemo s parmezanom (ali drugim trdim sirom) in nanjo pritisnemo drugo polovico klobuka,...
ocvrt piščančji file z drobtinami, mandlji in parmezanom
priprava Piščančji file očistimo in narežemo na približno pol centimetra debele zrezke. Pokrijemo jih s prozorno folijo in blago potolčemo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom....
file morskega lista v zeliščni skorjici
priprava Fileje morskega lista očistimo, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter pokapljamo z limoninim sokom. V krožniku razžvrkljamo jajci. Zelišča osmukamo in drobno sesekljamo....
bučkine polpetke
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Naribane bučke in sesekljano čebulo stresemo na sredo čiste kuhinjske krpe. Vogale združimo, potem pa jih zvijamo, da iz zelenjave izitisnemo...
dežnikarice s parmezanovim nadevom
predpriprava V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Pečico segrejemo na 220 °C. Gobam odstranimo bete, potem pa jih nežno obrišemo s kuhinjsko krpo. Paradižnik za...
Piščančji žepki z jabolčnim nadevom
Piščančje fileje razpolovimo in v vsakega zarežemo z nožem, da nastane žepek. Dobro posolimo in popopramo, nato pa pripravimo nadev. Nadev Najprej olupimo in naribamo jabolko, ter drobno...
Riževi kroketi
Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Kuhanemu primešamo 60 g masla, nariban parmezan, na kocke narezano mocarelo in jajci. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo da se ohladi. V kozici...