- Iskali ste:
jajca x
-drobtine x
kakav x
-puding x
30-45 x
Črno - bele spirale
Iz moke, sladkorja, vanilijevega sladkorja, jajca, soli in maščobe umesimo krhko testo. Testo razdelimo na dva dela. V en del umesimo žlico kakava v prahu in morda žlico mleka, po potrebi,...
Čokoladni vaflji - 2. varianta
V eni posodi zmešamo vse suhe sestavine. V drugi posodi stepemo jajce ter vanj vmešamo še mleko in olje. Dobljeno zmes vlijemo v posodo s suhimi sestavinami ter z električnim mešalnikom...
Sanjski čokoladno čokoladni piškoti
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Zmešamo: v posodi zmešamo moko, kakav, pecilni prašek in sol. Penasto vmešamo maslo, rjav in bel sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo jajci in mešamo...
Čokoladno - jagodna zloženka
Krema: penasto umešamo jajce s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, malo ruma ter Nutello. Dodamo mascarpone, ki ga umešamo z najnižjo hitrostjo mešalnika. Posebej stepemo sladko smetano,...
Mini čokoladne roladice
Za biskvit potrebujemo velik pekač. Beljak in malo sladkorja (1 žlica) stepemo v trd sneg. Posebej penasto stepemo rumenjake in preostali sladkor, dodamo vodo ter moko s pecilnim praškom...
Črno - bel posladek h kavi
Biskvit spečemo po običajnem postopku in počakamo, da se ohladi. Ko delamo kremo, kisli smetani dodamo sladkor, mešamo na roke, ampak ne dolgo, da se ne bi kisla smetana preveč razlila....
Pisani biskvit
Vse sestavine, razen kakava, zmešamo, da dobimo maso za biskvit. Polovico mase nato vlijemo v pekač, drugi polovici pa dodamo kakav. Preostalo maso vlijemo na maso, ki je že v pekaču....
Bosansko slatko
Nobenega čaranja: vse skupaj zmešamo v eni skledi. Vrstni red ni pomemben. Pečemo 30 minut na 150 - 175 stopinjah. Pred koncem peke si pripravimo še vroče mleko, približno 0,5 litra...
Zahvalna pita
Za testo hitro vmesimo vse sestavine, da dobimo rahlo testo, ki ga za 1 uro postavimo v hladilnik, da počiva. Po eni uri ga tanko razvaljamo in položimo na model za pite, ki ga predhodno...
Čokoladna smetanova rulada
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo trd sneg, dodamo sladkor, vanilin sladkor in postopoma rumenjake. Na koncu po žlicah primešamo moko z gustinom ter kakavom....