- Iskali ste:
jajca x
-parmezan x
kvas x
-zdrob x
30-45 x
Kvašeni vaflji
Na štedilniku v kozici stopimo maslo, nato mu dodamo mleko. Segrevamo še toliko časa, da je mleko toplo, tj. do temperature malo manj kot 40 stopinj (ne sme biti vroče). V večji posodi...
Skutne žemljice s čebulo in začimbami
V posodo damo jajce, žlico olja, mleko in skuto. Zmešamo. Nato dodamo moko, pecilni prašek, suhi kvas, sol, sladkor. Vse to z rokami zamesimo v testo in ga pustimo, da vzhaja (30 minut,...
Jerpica- ocvirkovka
Iz moke, kvasa, olja, soli in vode zgnetemo testo. Pustimo ga počivati pol ure. Med tem časom ocvirke malo razpustimo na masti, da malo "izpuhnejo". Nato testo na tanko razvaljamo...
Sirove palčke
30-45minut - www.ramazapeko.siKvas vzhajamo v mleku, ki smo mu dodali sladkor. Margarini dodamo moko, premešamo, nato dodamo še jajce, sol in kvas ter vse dobro zgnetemo. Razvaljamo testo na debelino približno 1...
Prleška gibanjca
30-45minut - www.ramazapeko.siIz sestavin naredimo kvašeno testo in ga pustimo vzhajati. Medtem pripravimo nadev. Ko je testo vzhajano, ga razprostremo po pekaču. Najboljši je okrogel . Po testu zlijemo nadev, robove...