Jabolčna pita z zdrobom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOlupljena jabolka nalistamo v multipraktiku in jih dušimo s poljubno količino sladkorja in cimeta. Vse sestavine premešamo v multipraktiku, pustimo cca. 10 minut, da zdrob nekoliko...
Hiša sreče
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine premešamo in damo peči za 45 minut na 180 stopinj v srednje velik, pomaščen pekač. Pečen biskvit oblijemo s čokoladno glazuro.
Jabolčni biskvit brez maščobe
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca in sladkor zmešamo v kremo, zelo gosto, postopoma primešamo jogurt, moko in pecilni prašek, ki smo ga presejali in ga na rahlo vmešamo v jogurtovo kremo. Jabolka očistimo in narežemo...
Biskvitne jabolčne rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOlupljena in narezana jabolka z malo sladkorja dušimo, da se jabolka razpustijo in tekočina povre. Odišavimo jih s cimetom in vanilijevim sladkorjem ter pustimo, da se dobro ohladijo....
Jabolčni biskvit
Biskvit: sladkor in rumenjake penasto umešamo, dodamo preostale sestavine ter sneg beljakov. Polovico testa vlijemo v pekač in damo v pečico, da malo zakrkne (cca. 15 minut). Potem...
Sadno - čokoladno pecivo
Vse sestavine za biskvit, po vrstnem redu, zmešamo v gladko testo. Polovico mase vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Nato pripravimo nadev. Ožmemo limone in tako pripravljenemu...
Korenčkove magdalenice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek, vanilijev sladkor, sol, cimet in kokosovo moko dobro premešamo. V posebni posodi penasto umešamo jajca, dodamo olje, jogurt, naribano...
Bispita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko, stopljeno maslo, rumenjak, sladkor in vanilijev sladkor na hitro pregnetemo in postavimo v hladilnik za 15 minut. Jabolka olupimo in naribamo. Jajca in beljak s sladkorjem penasto...
Pecivo za angele
Vse skupaj zmešamo, rozine ter jabolka in hruške dodamo na koncu, stresemo v pekač in damo v ogreto pečico na 190 stopinj. Pečemo, da pecivo dobi lepo rjavo barvo.
Zelo dobre jabolčne rezine
Kilogram olupljenih in narezanih ali naribanih jabolk z malo sladkorja podušimo, da se razpustijo in tekočina povre. Odišavimo s cimetom in vanilinim sladkorjem. Z mešalcem dobro zmešamo...