Gobove (jurčkove) polpete
Jurčke očistimo, operemo, osušimo in jih narežemo na šnite. Na maščobi spražimo čebulo, da porumeni in nato dodamo gobe in česen, solimo, poporamo in pražimo na močnem ognju, da sok,...
Spomladanska jajca
V skledo damo jajci, ju razžvrkljamo, dodamo mleko in sol ter vlijemo na pomaščeno ponev. Preden jajca zakrknejo jih potresemo z nasekljanim drobnjakom, peteršiljem ali pehtranom, premešamo...
Maslene paštetke (vol au vent) s telečjim ragujem po starem
Priprava paštetk (vol au vent): Masleno testo zvaljamo na 4 mm debelo. Z okroglim izrezovalcem zrežemo kroge v premeru 5 cm, nato pa iz vsakega drugega kroga izrežemo z manjšim izrezovalcem...
Vedno pri roki – jajca v paradižnikovi omaki
• Na srednjem ognju segrejemo veliko ponev in prilijemo olivno olje. Česen stisnemo s plosko stranjo noža in ga, lahko kar z olupkom vred, pražimo na olivnem olju. • Po nekaj minutah...
Zelenjavna juha z mesnimi cmočki
1. Zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na manjše kose (tukaj uporabimo 2 stroka česna). V kozici na raztopljenem maslu dobro prepražimo pripravljeno zelenjavo in pustimo otrokom,...
Korenčkova juha s pirinimi žličniki
Na olivnem olju popražimo in malo podušimo narezano korenje, vsaj 5 minut, da korenček spusti svojo barvo, nato ga zalijemo z vročo vodo. Med tem pripravimo žličnike iz pirinega zdroba....
Polentin sufle z jurčki
Polentin sufle: Mleko zakuhamo in solimo. Vmešamo polento in pustimo kuhati 5 minut. Dodamo mehko maslo in parmezan in mešamo tako dolgo, da masa postane kremasta. Nato primešamo rumenjake...
Jajčna omleta
Pripravite dva jajci in neko posodo, kjer bomo pripravili sestavine. Vzemite jajce in ga na robi posode razbijte. Potem pa razbito jajce odprite in ga zlijte v posodo. Če ste ponesreči...