Mesni zavitek z jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo in česen. Nato dodamo mleto govedino in svinjino in dušimo tako dolgo, dokler meso ni skoraj kuhano. Nato dodamo na koščke narezana...
Musaka po grško
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce damo za eno uro v slano mlačno vodo, da izgubijo grenkobo. Medtem damo v večjo kozico dve žlici svinjske masti ter na njej prepražimo sesekljano čebulo, dodamo ji na malo narezano...
Polnjeni jajčevci
Najprej podolgem razpolovimo jajčevec in ga izdolbemo. Vsebino narežemo na kockice in posolimo. Paradižnik operemo in prav tako narežemo na kockice ter solimo. V ponvi segrejemo olje...
Zvitki iz jajčevcev
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce olupimo, razrežemo na tanke rezine in jih na par kapljicah vročega olja na hitro popečemo z obeh strani. Pripravimo paradižnikovo omako ali uporabimo že industrijsko pripravljeno...