Puranji zrezki nadevani z bučkami v omaki iz lisičk
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo in jih obrežemo tako, da jih oblikujemo v pravokotnike. Obreznine narežemo na majhne koščke. Bučko operemo in jo drobno narežemo. Obreznine od zrezkov damo...
Ribje pletenice z nadevanim krompirjem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netVsak file razrežemo po dolžini tako, da dobimo tri približno enako široke trakove. Iz treh trakov naredimo pletenico, ki jo z zgornje strani pokapamo z limoninim sokom in začinimo s...
Polnjene paprike s perutnino
Glavne jedi - www.kulinarika.netPapriko očistimo, pustimo si pokrovčke od paprike. V skledi si pripravimo nadev (riž pokuhamo cca. 10 min v slani vodi) iz naštetih sestavin. Napolnimo paprike in jih pokrijemo s pokrovčki....
Bučke nadevane z ajdovo kašo
Na maslu popražimo čebulo, dodamo strt česen, da zadiši in prilijemo nekaj vode. Malo pokuhamo in dodamo korenček in ga dušimo. Dodamo ajdovo kašo in jo prelijemo z vodo in dodamo jušno...
Pečeno zelje
Na olju popražimo čebulo in ko zarumeni, dodamo na rezance narezano papriko. Nato dodamo slanino ter mleto meso, popražimo, začinimo ter zalijemo z malo vode. Dušimo okoli 10 minut....
Sarme - za novega leta dan
Nasekljano čebulo prepražimo na olju, da postekleni. Dodamo strt česen in na drobno narezano slanino. V pripravljeno praženje stresemo riž in meso. Začinimo s soljo, poprom in majaronom.Zeljno...