- Iskali ste:
jajca x
rumenjak x
-skuta x
peteršilj x
Mesni rogljiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto razvaljamo v ploskev 45 x 25 cm. Razrežemo ga na 5 trikotnikov z dvema zelo visokima stranicama. Pečenice olupimo in jih zmešamo z žlico peteršilja, čebule in ingverja. Dodamo...
Svinjska ribica v slastnem ovoju
Svinjsko ribico dobro opečemo in jo obložimo z začinjenim mletim mesom (mleto meso lahko pripravimo kot za lovsko štruco, samo brez kruha). Nato položimo ribico zavito v mleto meso...
Polnjena puranja rulada
Glavne jedi - www.kulinarika.netTehnika dela: piščančje prsi narežemo in damo v sekljalnik. Dodamo prepraženo čebulo in česen, sol, poper in jajca. Vse dobro zmeljemo. List blitve ali ohrovta v vodi blanširamo. Puranji...
kvašen artičokin kolač
predpriprava Kvašeno testo. V skledi presejemo moko, na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, prilijemo 2 žlici mlačnega (gl. nasveti) mleka in potresemo z 2 žlicama moke iz...
poširan losos s koprovo majonezo
priprava Čebuli olupimo in razpolovimo, potem pa vanje zabodemo klinčke. Korenčke ostrgamo in zrežemo na večje koščke. Limono razkosamo na četrtine. V večji posodi z debelejšim dnom...
krepka paradižnikova juha s tortelini
predpriprava Rezančno testo. Moko presejemo na delovno površino. Na sredi naredimo jamico, v katero ubijemo jajca in dodamo rumenjake ter ščepec soli. Zamesimo gladko testo, ki ga oblikujemo...
Cvetačna musaka
Predjedi - web-kulinarika.siCvetačo razcvetkamo in jo v slanem kropu skuhamo, odcedimo, ohladimo, po pariško paniramo in ocvremo. Posodo za narastek namažemo in nanjo damo plast ocvrte cvetače, po njej plast nadeva...
Pusta začinjena sirna pita
Moko, maslo in žličko soli drgnite med rokami toliko časa, da se oblikujejo drobtinice. Nato jim dodajte stepeni rumenjak. Hitro pregnetite. Po potrebi dodajte še malo mrzle vode. Iz...
Špageti carbonara
Špagete damo v vrelo vodo, ki smo jo malo posolili (ne preveč, ker je že slanina sama po sebi slana, kot tudi parmezan). V posodi stepemo z metlico rumenjak in celo jace, nato dodamo...
Žlikrof z repkom potočnega raka s šampanjsko omako
Ostale jedi - web-kulinarika.siRepke olupimo, začinimo ter jih na hitro popečemo na žaru. Umesimo testo, ga zavijemo v PVC folijo ter pustimo počivati 1 uro. Testo razdelimo na manjše kose ter vsakega posebej razvaljamo...