Kroglice v omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo sesekljano čebulo, 2 strta stroka česna, peteršilj, mleto meso, jajce, sol, olivno olje, kumino, gorčico, poper in curry. Maso dobro pregnetemo, nato dodamo še drobtine....
Polnjene paprike
Predjedi - www.mojirecepti.comRiž zakuhamo v dvakrat toliko slanega kropa. Pokrijemo in kuhamo 10 min. Nato riž dobro odcedimo. Peteršilj, čebulo in česen na drobno sesekljamo. Polovico sesekljane čebule prepražimo...
Bučna solata
Solate - www.mojirecepti.comJajca trdo skuhamo, nato jih olupimo in narežemo. Bučo olupimo in narežemo na rezine. V slani vodi jo kuhamo 5 minut, nato jo dobro odcedimo. V ponvi prepražimo sončnična semena. Zeleno...
Hrustljavo zapečen polnjen piščanec
Predpriprava: piščanca temeljito očistimo pod hladno vodo in ga do suhega obrišemo z brisačo. Natremo ga s soljo, drobno sesekljanim česnom in z zelo malo vegete. Premažemo ga z gorčico...
Meksikančki s peperonato
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke potolčemo, jim odstranimo mastno kožico, jih namažemo z gorčico, natremo s česnom, soljo, poprom in začimbami po želji, premažemo z olivnim oljem in zaprto pustimo čez noč v...
Belušev namaz
Beluše očistimo, jim odrežemo trdi del in jih damo kuhat v osoljen, sladkan krop, kateremu smo dodali košček masla. V ločeno posodo damo kuhat 2 jajci. V multipraktik damo kuhane beluše,...
Ruska plošča z jajci
Stročji fižol enakomerno prirežemo. Iz dijonske gorčice, kisa, olja in belega popra umešamo omako in z njo začinimo fižol. Kuhan in olupljen krompir in korenje narežemo na majhne kockice...
paradižnikova omaka z gorčico
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava Jajca položimo v hladno vodo, pristavimo, zavremo, odstavimo in pustimo stati točno 8 minut. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižnike za...
majoneza na hitro
priprava Vse sestavine, ogrete na sobno temperaturo, nalijemo oziroma stresemo v litrski steklen kozarec za vlaganje. Na dno kozarca položimo palični mešalnik, nekaj sekund mešamo,...
Beluši z vinegretsko omako
Glavne jedi - web-kulinarika.siBeluše po potrebi ostrgamo in 10 minut kuhamo v osoljenem kropu. Medtem pripravimo omako. Zmešamo gorčico, kis, sladkor, sol, poper in peteršilj ter počasi dodamo olivno olje. če je...