Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Smetanov zavitek
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo drobtine, 50 g sladkorja in cimet. Liste vlečenega testa premažemo s pripravljenimi drobtinami. V posodi zmešamo kislo smetano, rumenjake,...
Češnjev zavitek
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comČešnje umijemo in razkoščičimo. Dodamo jim malo sladkorja, rum, cimet in 50 g drobtin, ter vse skupaj dobro premešamo. V posodici dobro premešamo kislo smetano, 60 g drobtin in jajce....
Češnjev štrudelj
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOdtalimo zamrznjeno testo. Češnje operemo, odstranimo jim peclje in koščice. Na maslu (cca. 2 žlici) zarumenimo drobtine in jim dodamo vanilijev sladkor. Ohladimo, nato pa primešamo...
Skutine "posolonke"
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zamesimo mehkejše testo in oblikujemo hlebček, ki naj pokrit počiva, da dvojno naraste. Hlebček nato razvaljamo na cm debelo okroglo ali pravokotno ploščo(odvisno od pekača)...
Torta kar tako
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa beljakovo testo stepemo beljake s ščepcem soli, ko so na pol stepeni, začnemo postopoma dodajati sladkor. Na koncu vmešamo še zmlete orehe in zmlete kekse. Dno tortnega modela obložimo...
Polnjeni rogljiči s šunko
Iz sestavin za testo zamesimo testo, ga razdelimo v 3 hlebčke in damo za 30 minut v hladilnik. Nato vsak hlebček posebej razvaljamo na okroglo in razrežemo na osmine. Na širši konec...
Drobnjakovi štruklji
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV multipraktik damo vse sestavine, razen testa. Mešamo, da nastane enakomerna zmes in jo pustimo, da se drobtine napojijo. Če sta jajci majhni, dodamo malo več sladke smetane. Nadev...
Zavitek s skuto (zložen)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. 1/2 kg skute stresemo v posodo, ki naj bo dovolj velika, dodamo rozine, kristalni sladkor, vanilijev sladkor in sladko smetano, dodamo tri jajca tako,...
Mesna rolada
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo testo iz sestavin, ki so zgoraj napisane. V skledo vsujemo moko in dodamo vodo. Nato malo pomešamo in dodamo še mleko. Na koncu še zličko smetane in dobro zgnetemo...