Gosposka tuna
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netTuno vzamemo iz pločevinke in jo damo v cedilo, da se dobro odcedi. Olje prestrežemo. Riž skuhamo al dente, ga ohladimo s hladno vodo in odcedimo. Zeleno očistimo, jo narežemo na trakove...
Ribje pletenice z nadevanim krompirjem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netVsak file razrežemo po dolžini tako, da dobimo tri približno enako široke trakove. Iz treh trakov naredimo pletenico, ki jo z zgornje strani pokapamo z limoninim sokom in začinimo s...
Tatarska omaka po moje
V multipraktik ubijemo jajce, dodamo sol, poper, limonin sok in gorčico. Z najvišjo hitrostjo mešamo. Nato zelo počasi vlivamo (ampak res zelo počasi) olje. Ko se zmes zgosti, smo dobili...
Jabolko v vinu
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJabolko olupimo, odstranimo pecelj in sredico. Razrežemo ga na krožne rezine. V kozico nalijemo belo vino. Dodamo vanilin sladkor in 60 g sladkorja. Limono odcedimo in sok prilijemo....
teletina s porom
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Meso oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in narežemo na koščke po približno 40 gramov. Očiščen por zrežemo na koščke, dolge 5 do 8 centimetrov. Belušno zeleno olupimo...
poširan losos s koprovo majonezo
priprava Čebuli olupimo in razpolovimo, potem pa vanje zabodemo klinčke. Korenčke ostrgamo in zrežemo na večje koščke. Limono razkosamo na četrtine. V večji posodi z debelejšim dnom...
biskvitne jabolčne tortice s skutino kremo
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava Jabolka olupimo, razkosamo na četrtine in razpeškamo. Narežemo jih na enakomerno velike krhlje, ki jih nemudoma pokapljamo z limoninim sokom. Pečico segrejemo na 200°...
marinirane bučke in trdo kuhana jajca
predpriprava V loncu pristavimo vodo za blanširanje, ki jo blago posolimo. V manjši posodi pristavimo vodo za kuhanje jajc. Bučke operemo in narežemo na približno pol centimetra debele...
Orehova potica
Kvasec V posodo damo kocki kvasa, vodo in sol ter premešamo in pustimo stati vsaj 4 ure. Testo V posodo presejemo moko, na eno stran damo žličko soli, na drugo pa kvasec, vanilin, sladkor,...
Borovničeve rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOlje, sladkor in jajci penasto vmešamo, dodamo jogurt in rahlo vmešamo moko, pomešano s pecilnim praškom. Testo vlijemo v pomaščen in z moko potresen pekač (velikosti cca. 20 x 30 cm)....