Ribje rulade v omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPripravimo ribjo osnovo. V lonec damo ribje ostanke (glave, kosti, hrbtenice), 1 narezan korenček, narezan beli del pora, čebulo, narezano na četrtine, 2 stroka česna, nekaj zrn črnega...
Škarpenini zvitki v žafranovi omaki z rižem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netBeli del pora očistimo, operemo in narežemo na rezance. Prav tako na rezance narežemo korenček in gomoljno zeleno. Fileje rahlo potolčemo z ravno stranjo kladiva za meso, pokapamo z...
File morskega lista na maslu s porovo - ribjo omako
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPor očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Na maslu ga podušimo do mehkega, dodamo drobno sesekljan česen in ko zadiši, prilijemo sladko smetano, ribjo osnovo in vino. Pustimo,...
Pikantni zrezki s porovim krompirjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netV majhni skledi zmešamo vse sestavine za marinado. Premešamo z metlico, da dobimo gostljato emulzijo. Zrezke potolčemo s kladivom za meso, solimo, popramo in po obeh straneh namažemo...
Srnin ragu po gobarsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso zrežemo na 2 do 3 cm velike kocke, slanino pa na manjše kocke. Čebulo, por, zeleno in česen drobno sesekljamo. V posodi zagrejemo maščobo in v njej popražimo slanino, čebulo, por,...
Pečen svinjski vrat s porom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso nadrgnemo s soljo, poprom in gorčico. V primerni posodi za pečenje razgrejemo dve jedilni žlici masla in meso na hitro opečemo z vseh strani. Pečico predgrejemo na 220 stopinj....
lahek kokošji frikase
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Kokoš temeljito očistimo, operemo in posušimo. Odrežemo ji bedri in prsni kos, ki ga razpolovimo; odrezane kose posolimo. Jušno zelenjavo očistimo in narežemo na zelenjavne...
marinirane pečene piščančje prsi s porovo rižoto
predpriprava Korenček ostrgamo in narežemo na kockice. Belušno zeleno olupimo in narežemo na kockice. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Piščančje prsi očistimo, operemo in posušimo....
pekoče klapavice s česnom in koriandrom
predpriprava Školjke temeljito očistimo. Beli in svetli del pora očistimo; dve stebli grobo sesekljamo, enega pa narežemo na lističe (gl. fotografijo). Belušno zeleno očistimo, olupimo...
Testeninske školjke s prekajeno postrvjo in rdečo peso
Postrvi očistite, odstranite kožo, narežite jih na koščke. Kožico shranite. Por narežite na kolobarje, skuhajte v slani vodi, ga odcedite in pustite, da se ohladi. Čebulo nasekljajte...