Zelenjavna kašica na hitro
V posodo drobno narežemo eno korenje, za pest brokolija in malo cvetače. Prilijemo toliko vode, da je zelenjava prekrita z njo (pravzaprav po okusu, ali želimo bolj redko ali bolj gosto...
Lahka špinačna juha
Sesekljan česen prepražimo na maščobi, da zadiši. Nato ga odstavimo, da se nam ne zasmodi in na hitro prepražimo zmrznjeno špinačo. Dodamo vrelo vodo - količina variira glede na to,...
Bučkin carpaccio z gamberi
Operemo rukolo, na mesoreznico na tanko (1 mm) narežemo bučko in jo po želji zložimo na posteljico rukole. Na oljčnem olju prepražimo gambere, dodamo sol, poper, rahlo zalijemo z jušno...
rostbif s hruškami in gorgonzolino omako
priprava Gorgonzolo nadrobimo v kozico. Prilijemo zelenjavno osnovo in smetano za kuhanje ter med mešanjem zavremo. Primešamo kislo smetano, začinimo s soljo in sveže mletim poprom,...
gratiniran zobatčev file z mandlji in pinjolami
priprava Pečico segrejemo na 180 °C. Očiščene ribje fileje začinimo s soljo in pokapljamo z ekstra deviškim olivnim oljem. Položimo jih v pomaslen pekač, po vrhu pa jih potresemo...
topla gobova omaka z limoninim sokom
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. Gobe očistimo in zrežemo na lističe. Čebulo karseda drobno sesekljamo ali naribamo. V globlji ponvi segrejemo maslo, na katerem svetlo...
pekoča balzamična omaka
priprava Česen olupimo in razpolovimo. Čili nekoliko stremo, a ostane naj cel. V kozici pristavimo balzamični kis, zelenjavno osnovo, sladkor, rožmarin, čili, česen in sladkor. Zavremo...
Hokaido rižota
V kozico damo maslo in drobno nasekljano čebulo ter pražimo, da postekleni. Nato dodamo na majhne koščke nasekljano in olupljeno hokaido bučo, ter pražimo nadaljnih 5 minut. V kozico...
Grahova juha
Čebulo drobno nasekljamo in prepražimo na raztopljenem maslu. Dodamo grah in podušimo. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in kuhamo približno 10 minut na zmernem ognju.
Testenine s pestom iz špinače, čemaža in konopljinih semen
1. V veliki posodi zavremo vodo za testenine. Ko voda zavre jo osolimo in vanjo stresemo testenine. Kupljene testenine kuhamo po navodilu proizvajalca, domače so kuhane v nekaj minutah,...