- Iskali ste:
jušna osnova x
drobtine x
več kot 45 minut x
Riževi kroketi
Najprej pripravimo rižoto. Na malo maščobe prepražimo narezano čebulo, dodamo riž in zalijemo s polovico juhe. Med kuhanjem stalno mešamo in sproti dodajamo juho. Ko je riž kuhan (ne...
Riževe kroglice s sirom
Na olju prepražimo čebulo, da porumeni. Tej dodamo riž. V drugi posodi zavremo vodo, kateri dodamo jušno kocko. Ko riž postekleni, ga zalijemo z jušno osnovo, ki smo jo prej pripravili....
Makaronov narastek z zelenjavo
Makarone skuhamo v slanem kropu. Prepražimo čebulo, dodamo na kockice narezano meso, slanino in česen. Dušimo 15 minut. Malo vmes zalivamo z vodo, toliko, da se ne prismodi. Dodamo...
Zelenjavna mineštra s cmočki
Izbrano zelenjavo dobro operemo in narežemo na manjše koščke. Zelenjavo lahko poljubno izbiramo in kuhamo tisto, ki jo imamo. Čebulo drobno narežemo in jo zarumenimo na olju. Dodamo...
Bananina potica
Kvasna emulzija: v 2 dl mlečnega mleka raztopimo sol, sladkor ter kvas. V moko vlijemo kvasno emulzijo in nato dodamo jajčno osnovo in na koncu še 60 g stopljenega masla. Mešamo s kuhalnico,...
ljubljanska obara
predpriprava Piščanca razkosamo, očistimo in operemo. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke. Perutninsko juho pristavimo, segrejemo in pustimo na toplem. priprava Čebulo in česen...
rolada z listovimi fileji na limonini omaki
priprava Zelenjavo operemo, očistimo in zrežemo na drobne kockice. V ponvi segrejemo olje, na katerem na hitro prepražimo nakockano zelenjavo. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Ohlajeni...
brodet z ribami, sipami, škampi in klapavicami
predpriprava Ribe očistimo; glave odrežemo. Jušno zelenjavo očistimo. Ribja osnova. V posodi pristavimo ribje glave, jušno zelenjavo in približno liter hladne vode. Zavremo in počasi...
pirine polpete
priprava Korenček in zeleno očistimo in zrežemo na drobne kockice. Por očistimo, beli del pa drobno sesekljamo. Čebulo in česen olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V loncu segrejemo...
ohrovtov zavitek
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo liter vode. Vlečeno testo. Moko presejemo v skledo. Dodamo olje, ščepec soli in 1,25 decilitra mlačne vode. Sestavine temeljito obdelamo s...