Ribje rulade v omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPripravimo ribjo osnovo. V lonec damo ribje ostanke (glave, kosti, hrbtenice), 1 narezan korenček, narezan beli del pora, čebulo, narezano na četrtine, 2 stroka česna, nekaj zrn črnega...
dušena postrv v renskem rizlingu
priprava Postrvi temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Nadenemo jih s timijanom, peteršiljem in lovorovim listom, pokapljamo z delom limoninega soka ter začinimo...
dušen osličev file na zelenjavi
predpriprava Osličeve fileje temeljito očistimo, splaknemo pod hladno kuhinjsko prho in dobro obrišemo. Pokapljamo jih z limoninim sokom ter začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom....
krompirjeva kremna juha s pekočo presno bučkino omako
priprava Zelenjavno juho pristavimo, zavremo in odstavimo. Krompir olupimo in zrežemo na kocke. Por očistimo in zrežemo na kolesca. Korenček očistimo in narežemo kakor por. Čebulo olupimo...
pretlačena porova omaka
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava piščančjo osnovo (gl. nadomestek) pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Por očistimo (gl. izboljšanje) in zrežemo na tanka kolesca. V posodi razpustimo maslo, na katerega...