Ribje rulade v omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPripravimo ribjo osnovo. V lonec damo ribje ostanke (glave, kosti, hrbtenice), 1 narezan korenček, narezan beli del pora, čebulo, narezano na četrtine, 2 stroka česna, nekaj zrn črnega...
Aromatična telečja pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netV možnarju skupaj stremo črni poper, koriandrovo seme in sol. Ingver naribamo, česen stremo s plosko stranjo noža in ga drobno sesekljamo, limono operemo in naribamo rumeni del lupine....
Marinirane skuše
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSkuše očistimo, operemo in jih filiramo. Glave, repe, plavuti in hrbtenice shranimo, kajti uporabili jih bomo pri kuhanju ribje osnove. V globok lonec vlijemo liter tople vode, dodamo...
Mrežna pečenka
Glavne jedi - www.mojirecepti.comMeso solimo in popramo. Nanj položimo rezine korenja, rezine limone in nekaj vejic peteršilja. Ovijemo v svinjsko mrežico. Pekač namastimo in vanj položimo meso. Pečemo približno 1...
Lososovi kotleti z gobovo ribjo omako
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSuhe jurčke pustimo stati eno uro v hladni vodi. Šampinjone operemo, osušimo in narežemo na lističe. Pripravimo lososove kotlete: z ostrim nožem iz sredine izrežemo hrbtenično kost,...
Rižota s škampi in cukinijem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSegrejemo polovico masla in olivno olje, dodamo sesekljano čebulo in česen ter na malem ognju kuhamo, dokler ne postane prozorno (ne sme porumeneti, cca. 10 minut, zadevi se reče sofrito...
dušena postrv v renskem rizlingu
priprava Postrvi temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Nadenemo jih s timijanom, peteršiljem in lovorovim listom, pokapljamo z delom limoninega soka ter začinimo...
ričet z brstičnim ohrovtom
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in odstavimo. Čebulo olupimo in zrežemo na kockice. Limono olupimo, lupino pa drobno narežemo. Peteršilj osmukamo; četrtino ga prihranimo,...
riževi rezanci z lignji
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo približno 4 litre vode. Lignje oprhamo pod tekočo hladno vodo, posušimo s papirnato kuhinjsko brisačo, zrežemo na kolesca in stresemo v skledo....
dušen osličev file na zelenjavi
predpriprava Osličeve fileje temeljito očistimo, splaknemo pod hladno kuhinjsko prho in dobro obrišemo. Pokapljamo jih z limoninim sokom ter začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom....