- Iskali ste:
jušna osnova x
piščanec x
Nadevan piščanec
Glavne jedi - www.mojirecepti.comOčiščenega piščanca natremo s sesekljanim česnom. Premažemo ga z gorčico in potresemo z poprom, soljo in mleto rdečo papriko. Položimo ga v skledo, pokrijemo in ga čez noč v hladilniku...
Piščanec s suhim sadjem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščanca operemo, osušimo in narežemo na približno 10 kosov. Meso solimo in popramo. V ponvi segrejemo maslo in olivno olje. Čebulo narežemo na kolesca ji jo damo v ponev. Ko čebula...
Polnjen piščanec z ajdovo kašo
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maslu prepražimo sesekljano čebulo in ajdovo kašo. Zalijemo z juho in kuhamo na zmernem ognju 10 minut. Dodamo na kocke narezano korenje, smetano in drobnjak. Vse skupaj premešamo...
Afriški krožnik
Ostale jedi - www.kulinarika.netRibja masala: Sol, poper in limonin sok zmešamo in v tem mariniramo ribje fileje vsaj dve uri, lahko pa tudi čez noč. Opečemo jih na vročem olju in damo v plitek pekač. Na razgretem...
Piščanec s pašto
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca temeljito operemo, solimo, dodamo jusšno kocko. Piščanca postavimo v pekač in ga pečemo uro in pol na 200 stopinjah. Med pečenjem dolivamo vodo. V neslanem kropu skuhamo polžke....
Piščanec v temni omaki
Piščanca narežemo (poljubno količino) na majhne koščke. Solimo, popramo, vegetamo in dodamo čebulo v prahu (lahko tudi čebulo narežemo na majhne kosčke in jo prepražimo). Vse to damo...
Bengalski curry
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščancu odstranimo kožo in ga razrežemo na nekaj centimetrov dolge kose. Drobno sesekljamo česen in razrežemo čebulo. Jabolku odstranio peške, nato neolupljeno narežemo na koščke....
Piščančji curry
Glavne jedi - www.kulinarika.netDrobno narežemo čebulo in stlačimo česen, narežemo piščanca na kose, primerne za postrežbo. V posodo damo žlico masla ter popečemo čebulo in česen, vendar ne smeta porjaveti. V drugi...
Kokosov piščančji curry
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčistimo piščanca in ga narežemo na primerne kose, lahko tudi odstranimo kožo. Drobno narežemo mlado čebulo. Olupimo in narežemo jabolko. Na vročem maslu popečemo kose piščanca, da...
Pečeni piščanec v dijonski marinadi
Glavne jedi - www.kulinarika.netV večjo skledo damo razkosanega piščanca (namesto celega piščanca lahko uporabimo samo bedra ali perutnice), sol, poper, dijonsko gorčico, paradižnikov koncenrat, česen v prahu in worchestersko...