Juha iz bučk in pora
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa majhni količini olivnega olja prepražimo narezan por, zalijemo z vodo in dodamo jušno kocko. Bučke narežemo na manjše kose (ni jih treba lupiti) in dodamo k juhi. Ko je kuhano, dodamo...
Fižolova mineštra
Enolončnice - www.mojirecepti.comV lonec zlijemo vodo, vanjo pa damo prekajeno klobaso, odcejen fižol, na kolesca narezan por in na kocke narezano papriko. Dodamo še jušno kocko, sol, poper, majaron in timijan. Vse...
Puranje meso z mangom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPuranje zrezke operemo, osušimo in narežemo na koščke. Koščke mesa nato povaljamo v moki. Por operemo in narežemo na kolesca. V ponvi segrejemo olje in popečemo meso. Dodamo še por,...
Blitvina juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comBlitvo dobro operemo. Slanino narežemo na majhne koščke. Por operemo in narežemo na kolobarje. V loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo slanino in por. Prilijemo vodo z jušno kocko....
Porova juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comPor dobro operemo in ga narežemo na manjše koščke. V loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo por. Krompir olupimo, operemo in skuhamo v slani vodi. Ko je krompir kuhan, ga naribamo...
Porova juha s krompirjem
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comPor operemo in narežemo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo por in krompir. Prilijemo vodo, solimo, popramo in dodamo jušno...
Zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comVso zelenjavo najprej operemo. Korenček, por in zeleno narežemo na tanke palčke. Zelje narežemo. V kozico nalijemo jušno osnovo z lovorovim listom in vse skupaj zavremo. Dodamo korenček,...
Porova juha z limono
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comPor dobro operemo in narežemo na kolobarje. Nekaj kolobarjev si shranimo za dekoracijo. Na drobno narežemo čebulo. Naribamo limonino lupino in stisnemo limonin sok. Na olju prepražimo...
Škarpenini zvitki v žafranovi omaki z rižem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netBeli del pora očistimo, operemo in narežemo na rezance. Prav tako na rezance narežemo korenček in gomoljno zeleno. Fileje rahlo potolčemo z ravno stranjo kladiva za meso, pokapamo z...
File morskega lista na maslu s porovo - ribjo omako
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPor očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Na maslu ga podušimo do mehkega, dodamo drobno sesekljan česen in ko zadiši, prilijemo sladko smetano, ribjo osnovo in vino. Pustimo,...