- Iskali ste:
jušna osnova x
por x
paprika x
-piščanec x
Fižolova mineštra
Enolončnice - www.mojirecepti.comV lonec zlijemo vodo, vanjo pa damo prekajeno klobaso, odcejen fižol, na kolesca narezan por in na kocke narezano papriko. Dodamo še jušno kocko, sol, poper, majaron in timijan. Vse...
Zelenjavna mineštra s cmočki
Izbrano zelenjavo dobro operemo in narežemo na manjše koščke. Zelenjavo lahko poljubno izbiramo in kuhamo tisto, ki jo imamo. Čebulo drobno narežemo in jo zarumenimo na olju. Dodamo...
Makaronovo meso po moje
Čebulo narežemo in na olju prepražimo do zlato-rumene barve. Dodamo meso, malo posolimo in dobro premešamo. Pustimo, da meso spusti lasten sok, nato dodamo narezan por, še malo podušimo,...
Rižota s šampinjoni
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo sesekljamo na drobne koščke, v ponev damo olivno olje, popražimo čebulo, dodamo narezane šampinjone, paradižnik (ki ga predhodno poparimo, da se lažje olupi in potem ga narežemo...
Ribja juha z žafranom
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV ponvi segrejemo olje, dodamo korenček, por in papriko. Dušimo, dokler se zelenjava ne zmehča (cca.10 minut). Dodamo sladko papriko in žafran ter še malo podušimo. Zalijemo z ribjo...
file morske žabe na rižu
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Por očistimo, potem pa beli in svetli del narežemo na kolesca. Čebulo olupimo in zrežemo na drobne kockice. V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Riž, čebulo...
hladna melonina kremna juha
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo in segrejemo. Beli del pora očistimo in zrežemo na tanka kolesca. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V posodi segrejemo pol olja, na katerem...
korenčkova kremna juha s šermulo
predpriprava Ingver olupimo in drobno nastrgamo. Korenček ostrgamo in zrežemo na kolesca. Beli del pora očistimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Zelenjavno...
Zelenjavni vok z lignji in kozicami
V voku segrejemo oljčno olje in narahlo prepražimo cele stroke česna. Dodamo narezan por, papriko, korenček, bambusove vršičke, prej namočene črne kitajske gobe, stročji fižol in narezane...
Svinjski rezanci z zelenjavo in sojino omako
Svinjino narežemo na rezance in jo popražimo na olju, dodamo na rezance narezano korenje, por, zeleno, papriko, bučke, stročji fižol in na hitro popečemo. Dodamo čili, šeri, sojino...