Enolončnica z ohrovtom
Enolončnice - www.mojirecepti.comOhrovtu odstranimo zunanje liste in trše dele. Dobro ga operemo, osušimo in narežemo na tanke rezine. Zavremo slano vodo in vanjo položimo ohrovt. Kuhamo ga 2 min, nato vodo odlijemo...
Piščanec z rožmarinom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščanca očistimo in osušimo. Rožmarin operemo, sušimo, odtrgamo iglice in jih drobno nasekljamo. Piščanca znotraj in zunaj natremo s soljo, poprom in rožmarinom. Pečico ogrejemo na...
Krompirjeve pizze
Predjedi - www.mojirecepti.com2 večja krompirja kar v olupkih skuhamo v slani vodi. Ko se ohladi, ga olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine. Papriko operemo, popečemo in olupimo, nato jo narežemo. Čebulo olupimo,...
Pečen krompir z rožmarinom
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKrompir dobro umijemo, ga narežemo na večje kocke, položimo v hladno vodo in počakamo da voda zavre. Nato krompir dobro odcedimo, pokapamo z oljem in položimo v pekač. Potresemo ga...
Riba v pečici z mešano zelenjavo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo in narežemo na koščke, paprike operemo, jim odstranimo semena in narežemo na kockice, česen olupimo in narežemo na četrtine (1 strok pustimo cel), bučko olupimo, po...
Polnjene paprike s krompirjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netPaprikam odrežemo gornji del, jih očistimo semena, dobro splaknemo in osušimo. Nadev pripravimo tako, da olupimo krompir, ga operemo in naribamo (na večjih luknjicah). Nariban krompir...
Simetrična omleta alla Taja in Boro
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej olupimo krompir in ga narežemo na enake majhne kocke ter damo kuhati v slano vodo. Bučke in papriko narežemo na enake koščke. Poprov blok narežemo na majhne koščke in ga damo...
Zajčja kisla čorba
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščenega in opranega zajca razkosamo na manjše kose. V plitvo skledo damo kose zajca, prelijemo ga z belim vinom (naj bo vina toliko, da je meso pokrito), dodamo kis, korenček, narezan...
Rozitzin djuveč
Enolončnice - www.kulinarika.netMeso narežemo na 2x2 cm velike kose, jih posolimo in v ognjevarni posodi na vroči plošči na hitro zapečemo, kakšnih 5 minut. Potem dodamo grobo nasekljano čebulo, na 2x2 cm velike kose...
Orada z blitvo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčistimo ribo (ali se pustimo razvajati v ribarnici :) ) in jo nadevamo s česnom, ol. oljem, rožmarinom in rezinami limone. Nasolimo. Spečemo v pečici (če delamo za več oseb) ali v...