Jagnjetina z zeljem
Enolončnice - www.kulinarika.netPripravimo velik lonec. Jagnječje meso ločimo od kosti, odstranimo mast in narežemo na večje koščke (kakor za golaž). Iz kosti in jušne zelenjave lahko že prej skuhamo juho, lahko pa...
Govnač po moje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netSesekljamo 3 čebule in jo podušimo na nekaj žlicah olja, da zarumeni, dodamo česen in narezano meso na koščke. Dodamo pasiran paradižnik, rdečo papriko, govejo kocko, solimo in popramo....
Juhica "Poletni vrt"
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netDa bo kuhanje oz. metanje sestavin v lonec ;) potekalo hitreje, najprej operemo vso zelenjavo. Čebulo drobno sesekljamo, korenčke narežemo na kolobarje, paradižnik narežemo na drobne...
bosenski lonec
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupriprava Meso narežemo na srednje velike koščke. Zelenjavo očistimo. Zelenjavo in ohrovt narežemo na rezance, čebuli na četrtine, ostalo zelenjavo pa na srednje velike koščke. Pečico...
Bosanski lonec
Zelenjavo in meso očistimo, operemo in osušimo. Korenček razrežemo na kolute. Čebulo razrežemo na osem delov. Stročji fižol naj bo svež in brez niti. Glavo zelja razrežemo na osem delov....
Zelenjavna enolončnica
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo temeljito operemo in narežemo na drobno. Na olju jo dušimo približno 20 minut, nato dodamo grah in odcejen in dobro oplaknjen fižol, solimo, popramo in dodamo vročo vodo....
Bosanski lonec
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso zrežemo na večje kose. Čebulo, česen, šopek peteršilja in vejico zelene zrežemo na kolobarčke, rezine ali kocke. V posodo vlijemo malo olja in vanjo izmenično naložimo zelenjavo...
Zelenjavna enolončnica s testeninami
Juhe in zakuhe - www.kuhajmo.comNamočen fižol kuhamo skoraj do mehkega. V juho damo kuhat na kocke narezan krompir, korenček, zéleno in por. Vre naj 5 minut. Dodamo ostalo zelenjavo, odcejen fižol ter sesekljana...