- Iskali ste:
limone x
-žajbelj x
več kot 45 minut x
Bela limonina pita
Vse sestavine za testo zgnetemo. Testo pustimo počivati vsaj pol ure na hladnem. Razdelimo ga na 3 ali 4 dele, razvaljamo in spečemo na narobe obrnjenem pekaču. Nadev: 1/2 l mleka,...
Sadna pita
Maslo zmešamo s sladkorjem. Dodamo jajca in sol ter mešamo naprej. Ročno vmešamo še moko in pecilni. Razmažemo po namaščenem pekaču. Potresemo narezano sadje (tako, da pokriva celotno...
Tulumbe
Shuhamo sladkorni sirup in ga ohladimo. Zavremo mleko in olje, dodamo moko, zdrob in pecilni prašek. Dobro premešamo in kuhamo še 2 - 3 minute. V na pol ohlajeno testo postopoma primešamo...
Orehova torta iz ajdove moke
Zmešamo rumenjake s sladkorjem, narahlo vmešamo beljake in moko (kot za rolado). Pečemo na peki papirju, ohlajeno prerežemo in namažemo z nadevom, po vrhu pa polijemo še preliv.
Marjetice
Iz navedenih sestavin zamesimo gladko testo, ga razvaljamo in z obodcem izrežemo marjetice. Polovici marjetic še na sredini izrežemo manjše krogce. Pečemo pri 200 stopinjah nekaj minut....
Sok Zorica
Sadje operemo in skrtačimo. Vse skupaj (z lupinami) grobo zmeljemo v multipraktiku ali na fino zrežemo na roke. Dobljeno kašo naložimo v večjo posodo, prilijemo vodo, dodamo konzervans...
Malinovo - jogurtova sanjsko fina torta
Jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor zmešamo zelo penasto. Vmešamo moko in vlijemo maso v pomaščen in pomokan model (26 cm premera). Pečemo v pekaču ogretem na 180 stopinj 12...
Pohorska gibanica po moje
Presejemo moko v skledo, v sredini naredimo vdolbinico in vanjo vlijemo v toplem mleku razmešan kvas ter sladkor. Pomešamo z moko in pustimo malo vzhajati. Ob notranji rob sklede dodamo...
Pistacijeve smrečice (brez jajc)
Hladno maslo, narezano na tenke rezine, dodamo preostalim sestavinam in jih zgnetemo v srednje trdo testo. Za pol ure ga postavimo na hladno. Nato testo razvaljamo in iz njega izrezujemo...
Mandljeva rulada
Beljake stepemo s tretjino sladkorja v trdi sneg. Rumenjake penasto stepemo s preostalim sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Na jajčno zmes presejemo moko, pecilni prašek in mandlje....