Ocvrti možgani
Možgane očistimo kožic in žil. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju, da se osušijo in jih narežemo na manjše koščke. Koščke možgan paniramo v moki, jajcu in drobtinah, na koncu jih povaljamo...
nadevan piščančji file z olivami v foliji
priprava S piščančjih bedrc odstranimo kožo, potem pa jih filiramo. Če tega nismo vešči, kupimo že filirana piščančja bedrca. Segrejemo grill ponev. Česen olupimo in skupaj z olivami...
file zlatovčice z zeliščnim rižem in žafranovo peno
predpriprava Fileje zlatovčice temeljito očistimo; s pinceto poberemo tudi najbolj drobne koščice. Narežemo jih na rezine, pokapljamo z limoninim sokom in začinimo s soljo in sveže...
bučkin karpačo z mocarelo in rukolinim pestom
predpriprava Bučke očistimo in narežemo na tanke podolgovate rezine. Parmezan grobo nastrgamo. priprava Narezane bučke zložimo na velik krožnik. Začinimo jih s soljo in sveže mletim...
bučni kolač z mandlji
predpriprava Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške iz kompota odcedimo, narežemo na drobne kockice in stresemo v skodelico. Pokapljamo jih z 2 žlicama soka iz kompota. Bučino meso...
gratiniran postrvji file
predpriprava S filejev odstranimo kožo, potem pa jih operemo od tekočo mlačno vodo in posušimo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim belim poprom. Plitvo ognjevarno posodo namažemo...
gratinirana cvetača in osličev file
predpriprava V posodi pristavimo mleko in limonin sok za kuhanje cvetače. Mleko za bešamel pristavimo. Osličev file temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in narežemo...
bučna rižota v pečici
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Pečico segrejemo na 200 °C. Očiščeno bučo narežemo na centimeterske kockice. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V ognjevarno posodo...
ražnjiči z mariniranimi kozicami in izbrano zelenjavo
predpriprava Glave kozic ločimo od trupov, te pa izluščimo in očistimo. Nato po 5 kozic vzporedno nataknemo na po 2 paličici. Čili razpolovimo, razsemenimo in drobno sesekljamo. V skledi...
gratinirana krompir in koromač II
priprava Koromač očistimo, zelenje pa drobno sesekljamo. Glavice podolžno razpolovimo, vsako polovico pa razrežemo na četrtine. Krompir olupimo in narežemo na enakomerno debel krhlje....