- Iskali ste:
limone x
-peteršilj x
-rum x
30-45 x
Jegermaister za neučakane
Vse sestavine damo v večji lonec ali steklenico s širokim vratom, steklenico zapremo in postavimo v TEMO za 3 tedne. Večkrat pretresemo. Po treh tednih precedimo in po potrebi razredčimo...
Albertovo pecivo
V pladenj položimo Albertove piškote, namočene v grenko kavo. 4 vanilijeve pudinge skuhamo v 7 dl mleka, v katerega smo prej dodali 10 žlic sladkorja. Potem postopoma dodajamo limonin...
Bananine kocke (parfe) ali torta
Kekse namočimo v vročem mleku, v katerega je namočen kakav. Polagamo jih v tortni model ali manjši pekač. Čvrsto stepemo smetano, kateri dodamo sladkor in vanilin sladkor. Na koncu...
Sočne napolitanke
Mleko, moko, sladkor in vanilin sladkor skuhamo v gosto kremo. V ohlajeno zmes vmešamo margarino, limonin sok in kakav. Oblat položimo na ravno podlago in namažemo s kremo. Tako ponavljamo,...
Banjaluška baklava
Jajca stepemo. Nato v jajčno zmes dodamo vse sestavine in vlijemo v manjši pekač (20 x 30 cm). Postavimo v ogreto pečico za 15 minut na 170 stopinj. Ko je pecivo pečeno, vzamemo pol...
Male piramide
Zamesimo testo, ga razvaljamo in s tremi različnimi velikostmi okroglih modelov izrežemo kroge in damo peči. Ko so pečeni, jih zlagamo od največjega do najmanjšega, vmes pa namažemo...
pekoča juha z lepotkami in koromačem
priprava Koromač očistimo, razpolovimo in izrežemo trdo sredico; koromač drobno narežemo, zelene lističe prihranimo. Česen olupimo, 3 stroke drobno sesekljamo. Čili zdrobimo. Kruh narežemo...
lignji po pariško
priprava Olje za cvrenje segrejemo. Lignje očistimo, ali kupimo 750 gramov že očiščenih. Trupe narežemo na približno centimeter debela kolesca; gl. opombe. Dobro jih posušimo, povaljamo...
ocvrti lignji
priprava Olje za cvrenje segrejemo. Lignje očistimo, ali kupimo 750 gramov že očiščenih. Trupe narežemo na približno centimeter debela kolesca; gl. opombe. Dobro jih posušimo, povaljamo...
pekoč brancinov karpačo s češnjevci
priprava Brancina filiramo; gl. opombe. Brancinov file s kožo navzdol položimo na delovno površino. Z dolgim, ostrim nožem po vsej dolžini narežemo čim tanjše rezine. Čilije zdrobimo....