Sadna pita
Maslo zmešamo s sladkorjem. Dodamo jajca in sol ter mešamo naprej. Ročno vmešamo še moko in pecilni. Razmažemo po namaščenem pekaču. Potresemo narezano sadje (tako, da pokriva celotno...
Marjetice
Iz navedenih sestavin zamesimo gladko testo, ga razvaljamo in z obodcem izrežemo marjetice. Polovici marjetic še na sredini izrežemo manjše krogce. Pečemo pri 200 stopinjah nekaj minut....
Pohorska gibanica po moje
Presejemo moko v skledo, v sredini naredimo vdolbinico in vanjo vlijemo v toplem mleku razmešan kvas ter sladkor. Pomešamo z moko in pustimo malo vzhajati. Ob notranji rob sklede dodamo...
Rolada z jagodičevjem
1. Beljake stepemo v ne pretrd sneg. Dodamo rjavi sladkor in stepamo še 1 minuto. 2. Dodamo rumenjake in stepamo še 1 minuto. 3. Po žlicah dodajamo moko in rahlo mešamo. 4. Maso enakomerno...
Fine paličice (štangice)
Vse skupaj zmešamo v multipraktiku, nato še dolgo z rokami gnetemo. Dobro ugneteno testo razvaljamo kar na peki papirju, približno na 1 cm debelo. Damo ga v pekač (jaz dam kar v velikega)...
Osvežilna jogurtova pita
Moko zmešamo s soljo, pecilnim praškom in na koščke narezano margarino. Dodamo penasto umešane rumenjake s sladkorjem ter naribano limonino lupinico. Vse sestavine dobro pregnetemo...
Kiselakov biskvit
Moko presejemo, dodamo kakav, hladno margarino in z nožem zrežemo margarino z moko, da se naredi kašica. Dodajamo ostale sestavine, dokler ne dobimo testa, ki je mehko in voljno. Naj...
Kokosove kremne rezine
Beljake stepemo v čvrst sneg, potem dodamo sladkor in sok limone. Kokosovo moko, moko in pecilni prašek skupaj zmešamo in počasi dodajamo v sneg. Maso vlijemo v pomaščen pekač in damo...
Grozdna pogača
Testo dobro pregnetemo, ga 2x razvaljamo in ponovno zložimo. Počiva naj pol ure. Ponovno ga razvaljamo na 1 cm debelo in ga damo v pomaščen pekač. Potresemo ga z grozdnimi jagodami...
Najboljše limonino pecivo
Najprej zmešamo rumenjake in sladkor. Dodamo olje, mleko, limonino lupino in limonin sok. Dodamo še moko in pecilni prašek in na koncu vmešaš še sneg. Pečemo v prej ogreti pečici. Ohladimo...