Kompot iz bučk
Ostale jedi - www.kulinarika.netBučke narežemo na kocke. Vse sestavine z bučkami damo v lonec. Vre naj 10 minut (če so bučke trše, naj vre dlje). Vroč kompot damo v kozarce in zapremo.
Hruške v medeni omaki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netHruške operemo in jih damo na pol. Pečke izrežemo. Zmešamo marcipan, orehe, limonin sok in mleko ter napolnimo v vdolbine hrušk. Sladkor karameliziramo, dodamo maslo, zalijemo z vinom,...
Pomarančni punč
Napitki - www.kulinarika.netSladkorju dodamo vodo in pomarančne lupine, vse skupaj skuhamo in pustimo, da se ohladi. Dodamo vino, limonin in pomarančni sok ter maraskino. Tako pripravljen punč precedimo skozi...
Brancin s krompirjem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comRibi očistimo in osušimo. V pekač prilijemo belo vino, dodamo malo olivnega olja, sol, poper in koper. Vse skupaj dobro premešamo. V marinado položimo ribi. Pekač prekrijemo s folijo...
Morska solata
Solate - www.mojirecepti.comLososove fileje narežemo na večje kose, jih umijemo in do suhega popivnamo. Spečemo jih na olju in spravimo v skledo. Čebulo zrežemo na tanke listke in jo prepražimo na olju, da postekleni....
Artičoke z masleno omako
Predjedi - www.mojirecepti.comEno limono prerežemo na polovico, iz druge iztisnemo sok. V osoljeno vodo damo prerezani limoni in vodo zavremo. Aktičokam odrežemo pecelj in jih damo v vodo k limonam. Kuhamo jih 45...
Porova juha z limono
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comPor dobro operemo in narežemo na kolobarje. Nekaj kolobarjev si shranimo za dekoracijo. Na drobno narežemo čebulo. Naribamo limonino lupino in stisnemo limonin sok. Na olju prepražimo...
Kuhano vino
Napitki - www.mojirecepti.comSladkor raztopimo v 0.5 l vode. Dodamo klinčke in cimet ter počasi kuhamo 10 min. Limone in pomaranče dobro operemo in jih narežemo na tanke kolobarje ter dodamo sladkani vodi. Pustimo,...
Piščanec z rižem
Glavne jedi - www.kulinarika.netOpranega in posušenega piščanca postavimo nad ogenj za 1 - 2 minuti (lahko nad prižganim plinom ali pa na časopisnem papirju, če imate vrt) to pa zato, da se vse morebitno perje zasmodi...
Pečen pretaknjen svinjski hrbet
Glavne jedi - www.kulinarika.netDan pred pečenjem pripravimo marinado: v posodo, ki se lahko dobro zapre, vlijemo belo vino, olivno olje, dodamo drobno sesekljan česen, grobo strt črni poper in koriander, lovorjev...