- Iskali ste:
limone x
-rumenjak x
-jogurt x
šalotke x
Mariniran losos
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLososov file narežemo na trakove katere položimo v skledico, ki ima pokrov. Čebulo in peteršilj sesekljamo in enakomerno razporedimo po lososu, prilijemo pivo, olje in limonin sok....
Lisičke z jurčkom v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo narezano šalotko, dodamo zrezane lisičke in gobana, solimo, dodamo sok limone, začimbe. Dušimo cca. 10 minut. Zalijemo z vinom, dodamo peteršilj, smetano...
Krompirjev narastek z bučko
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠalotki in česen olupimo in drobno sesekljamo. Bučko olupimo in narežemo na drobne kockice. Fileja inčunov drobno sesekljamo. Rožmarin, majaron, origano in baziliko stremo v možnarju....
Žitarice v solati
Vse sestavine stresemo v prostorno skledo, zelo energično premešamo, pokrijemo s prozorno folijo, obtežimo s krožnikom, na katerega položimo kako utež in postavimo v hladilnik za kako...
Rdeči tajski curry (začimbna pasta)
Pekoče rdeče čilije ali feferone, ki smo jih odmerili (ali pa se jih bomo nekoč naučili odmeriti) tako, da njihova pekočina ustreza našemu okusu, operemo, očistimo in otrebimo semen....
Marinirana sveža postrv
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPostrvi očistimo in temeljito operemo. Filiramo jih ter filejem skrbno odstranimo kožo in kosti. Fileje narežemo na drobne kockice. Narezano ribje meso damo v plitvo plastično, stekleno...
dušen piščanec z jabolki in šampinjoni
predpriprava Piščanca očistimo, razkosamo ter začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom. Piščančjo osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. priprava V posodi segrejemo 100...
dušeni marinirani lignji s paradižnikom
predpriprava Lignje očistimo, narežemo na kolesca, stresemo v skledo in pokapljamo z limoninim sokom. Pokrijemo jih s prozorno folijo in za 60 minut potisnemo v hladilnik. Tik pred...
flambirana jerebica v hrenovi omaki
priprava Dobro uležane in očiščene jerebice podolžno razpolovimo, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter pokapljamo z limoninim sokom. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V široki...
file zlatovčice z zeliščnim rižem in žafranovo peno
predpriprava Fileje zlatovčice temeljito očistimo; s pinceto poberemo tudi najbolj drobne koščice. Narežemo jih na rezine, pokapljamo z limoninim sokom in začinimo s soljo in sveže...