- Iskali ste:
limone x
-testo x
smetana x
-kakav x
drobtine x
Mandljeva rulada
Beljake stepemo s tretjino sladkorja v trdi sneg. Rumenjake penasto stepemo s preostalim sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Na jajčno zmes presejemo moko, pecilni prašek in mandlje....
Artičoke s sirovim nadevom
Predjedi - www.kulinarika.netArtičokam z nožem odstranimo vrh, približno 2 do 3 cm. Odstranimo vse iglice, ki so mogoče ostale. Steblo odrežemo tako, da samostojno stojijo pokonci. V večji posodi zavremo dovolj...
Limonina krema
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake s sladkorjem penasto umešamo in dodamo limonin sok. V vodni kopeli raztopimo želatino in še tekočo dodamo. Beljake in smetano trdo stepemo. Oboje previdno primešamo h kremi....
rolada z listovimi fileji na limonini omaki
priprava Zelenjavo operemo, očistimo in zrežemo na drobne kockice. V ponvi segrejemo olje, na katerem na hitro prepražimo nakockano zelenjavo. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Ohlajeni...
gratiniran postrvji file
predpriprava S filejev odstranimo kožo, potem pa jih operemo od tekočo mlačno vodo in posušimo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim belim poprom. Plitvo ognjevarno posodo namažemo...
mariniran lososov file v jurčkovi skorjici
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Marinada. Česen olupimo, stremo in drobno sesekljamo. Timijan osmukamo, lističe pa v skodelici zmešamo s sesekljanim česnom, žlico olivnega olja, žličko limoninega soka...
Skutina pita po ameriško
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPiškote zdrobimo z mešalnikom ali valjarjem. Dodamo sladkor, maščobo, muškatni orešček in cimet. Dobro premešemo in vsujemo v nizek okrogel pekač. S skodelico poravnamo in oblikujemo...
Ajdovi štruklji
Ajdovo moko poparimo z osoljenim kropom in razmešamo z leseno kuhalnico. Ko se testo dovolj ohladi, da ga lahko mesimo z rokami, vmešamo belo moko in dobro pregnetemo, da bo testo gladko....
ohrovtov zavitek
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo liter vode. Vlečeno testo. Moko presejemo v skledo. Dodamo olje, ščepec soli in 1,25 decilitra mlačne vode. Sestavine temeljito obdelamo s...
rabarbarin zavitek
Sladice in peciva - www.gurman.eupredpriprava Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero zlijemo olje. Dodamo ščepec soli, nato pa postopoma prilivamo mlačno vodo, ki smo ji dodali kis, in umesimo...