Pečen piščanec po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netŽemlje (lahko je tudi druga vrsta kruha) narežemo na rezine in jih polijemo z mlekom ter pustimo, da se kruh napije. Čebulo in česen nasekljamo na drobno in prepražimo na olju(najprej...
Piščančji polpeti
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso damo v veliko skledo ter dodamo sol, poper, drobtine, čebulo, peteršilj, limonin sok, olje in jajce. Vse sestavine premešamo, da nastane enakomerna masa. Če je masa premokra, dodamo...
dunajski zrezek
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Jajci ubijemo v globok krožnik in razžvrkljamo. Zrezke potolčemo; debeli naj bodo kakih 6 do 7 milimetrov. priprava Zrezke nežno posolimo ter po vrsti povaljamo v moki,...
svinjski file z nadevom iz orehov in suhih marelic
priprava Nadev. Slanino narežemo na drobne kockice. Česen olupimo in pretlačimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo polovico olja, na katerem prepražimo nakockano...
gratinirana cvetača s česnovim jogurtom
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Česnov jogurt. Česen olupimo in pretlačimo. V skodelici zmešamo jogurt, pol žličke strtega česna in ščepec soli. Pri sobni temperaturi naj stoji vsaj 60 minut. Cvetačo...
bučkine polpetke
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Naribane bučke in sesekljano čebulo stresemo na sredo čiste kuhinjske krpe. Vogale združimo, potem pa jih zvijamo, da iz zelenjave izitisnemo...
Polnjene ocvrte sardele
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siSardele oluskamo, jim odstranimo glave in drobovje, jih razpremo kot knjigo, nato pa jim odstranimo še hrbtenico, Operemo jih pod tekočo vodo in osušimo. Gnjat narežemo na kocke. Dobro...
Nadevane telečje prsi
Glavne jedi - www.kulinarika.netZa nadev: Čebulo dušimo na surovem maslu, da se zmehča. Nato jo zamešamo v zmleto teletino skupaj s kruhovimi drobtinami, česnom, limonino lupino, peteršiljem, muškatom, soljo in poprom....
Ribji krožnik
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLignje očistimo in jih narežemo na kolobarje, prav tako očistimo tudi sardele. Lignje solimo in pokapamo z limoninim sokom, prav tako solimo in z limono pokapamo tudi sardele in osličeve...