Gabrijelova torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej pripravimo svetlo biskvitno testo: jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v zelo trd sneg. Rumenjake s sladkorjem z električnim mešalnikom...
Slivova torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto stepemo jajca s sladkorjem. Rahlo vmešamo moko in kakav. Damo v pomaščen pekač in pečemo na 180 stopinjah okoli 20 minut. Biskvit ohladimo. Stepemo smetano. Skuto premešamo...
Mini tortica
Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo moko in limonino lupinico. Na koncu primešamo še beljakov sneg. Polovico mase zlijemo na pekač obložen s peki papirjem, v drugo polovico...
Zloženka (Trifle) iz malin in borovnic
Priprava biskvita: stepemo sneg iz 3 beljakov. Dodamo 120 g sladkorja, 3 rumenjake, 100 g moke (v katero prej vmešamo pecilni prašek) in 2 žlici kakava. Zmešamo z ročnim mešalnikom...
Potratna potica št. 2
Biskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg, vtepemo sladkor, rumenjake, olje, vrelo vodo in dobro zmešamo. V to zmes ročno vmešamo moko s pecilnim praškom. Pekač ( 30 x 40 x 5 cm )obložimo...
Jabolčni kolač
Iz moke, maščobe, jajca in sladkorja zamesimo krhko testo. Pustimo ga, da na hladnem počiva pol ure. Medtem olupimo jabolka, jih očistimo in narežemo na manjše kockice ali rezine. Pokapljamo...
Čokoladna kokosova potica
Priprava testa: 1. Moko že dan pred peko postavimo blizu peči, da se ogreje in dobro posuši. 2. Na dan peke moko in kakav presejemo v veliko skledo, dodamo sol. 3. V posodico z mlačnim...