- Iskali ste:
limone x
peteršilj x
-rum x
več kot 45 minut x
Ribja juha
Vse sestavine damo v lonec in kuhamo kot govejo juho. Jaz raje ribjo juho kuham v loncu na pritisk, ker ni kasneje tako močnega vonja po kuhinji. Kuha se tako dolgo, da gre meso rib...
Ješprenj s fižolom in tuno
Ješprenj in fižol, ki smo ju namočili prejšnji dan, skuhamo vsakega posebej in ohladimo. Stresemo v posodo dodamo tuno, nasekljano čebulo, česen, peteršilj in papriko narezano na kocke....
Raža v pečici
Pečico segrejemo na 250 stopinj. Pekač naoljimo in vanj naložimo krompir. Krompir damo v pečico 10 minut pred ražo (odvisno tudi od debelosti krompirja). Ražo namažemo s soljo in z...
Žitarice v solati
Vse sestavine stresemo v prostorno skledo, zelo energično premešamo, pokrijemo s prozorno folijo, obtežimo s krožnikom, na katerega položimo kako utež in postavimo v hladilnik za kako...
Trilje iz pečice
Trilje očistimo, malo posolimo trebušno votlino, položimo drugo zraven druge v primeren pekač, potresemo s sesekljanim česnom in peteršiljem, popramo, še malo posolimo ter zalijemo...
Piščančji file z meto, limono in maslom
Piščančji file narežemo na poljubno velike kose (vendar je bolje, če so malo manjši). Solimo in popramo po okusu. Dodamo sesekljan česen, obilico masla, sesekljan svež peteršilj in...
Piščanec po florentinsko
Pripravimo marinado. Zmešamo sok ene limone, 2 žlici olja in začimbe (razen soli). Marinado polijemo po filejih in jih v njej pustimo 2 uri; vmes večkrat obrnemo. Po 2 urah damo fileje...
krompirjeva juha z jurčki in lisičkami
priprava Slanino narežemo na kockice, ki jih v suhem loncu razpustimo. Čebulo olupimo, drobno sesekljamo in stresemo na slanino. Oboje pražimo, da čebula postekleni. Česen olupimo in...
dušena postrv v renskem rizlingu
priprava Postrvi temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Nadenemo jih s timijanom, peteršiljem in lovorovim listom, pokapljamo z delom limoninega soka ter začinimo...
piščančja obara
predpriprava Piščanca razkosamo ter skupaj z drobovino očistimo in operemo. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke; cvetačo razcvetkamo. Kostno juho pristavimo, segrejemo in pustimo...