- Iskali ste:
limone x
testo x
-kakav x
drobtine x
-kvas x
Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Zavitek z breskvami in banano
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNadev: Breskvine polovičke narežemo na koščke. Banano olupimo in narežemo ter pretlačimo s paličnim mešalnikom. V zmes dodamo cimet (po okusu) in limonin sok, na koncu pa še breskve....
Pehtranov zavitek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa nadev zmešamo skuto, 2 jajci in sladkor ter primešamo še rum, nastrgano lupinico limone in očiščen, osušen in poljubno zrezan pehtran. Vsak kos testa razvaljamo posebej, za dva zavitka....
Višnjev zavitek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV ponvi na dveh žlicah masla zlato rumeno prepražimo drobtine. V večji posodi zmešamo višnje, naribano limonino lupinico, rjavi sladkor, prepražene drobtine in cimet. Listnato testo...
Jabolka v krhkem maslenem testu
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Pustimo, da se rumenjaki in maslo ogrejejo na sobno temperaturo. V skledi pomešamo maslo in moko, dodamo sladkor, rumenjake, sol in limonino lupino ter...
Gogina alpska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Zmiksamo rumenjake sladkor in maslo, dodamo mak, drobtine in na koncu sneg beljakov. V okrogel pekač(24 cm)damo peki papir, vlijemo testo in pečemo 15 do 20 minut.Z zobotrebcem...
Grozdna pogača
Testo dobro pregnetemo, ga 2x razvaljamo in ponovno zložimo. Počiva naj pol ure. Ponovno ga razvaljamo na 1 cm debelo in ga damo v pomaščen pekač. Potresemo ga z grozdnimi jagodami...
bučkine polpetke
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Naribane bučke in sesekljano čebulo stresemo na sredo čiste kuhinjske krpe. Vogale združimo, potem pa jih zvijamo, da iz zelenjave izitisnemo...
breskov zavitek z listnatim testom
predpriprava Zamrznjeno listnato testo odtajamo pri sobni temperaturi; gl. nasveti. priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Breskve olupimo (gl. triki), razpolovimo, razkoščičimo in...
češnjev zavitek na hitro
predpriprava Pekač namažemo z maslom. Preostalo maslo pristavimo in stopimo. Zmešamo ga s sladko smetano in pustimo na toplem. Češnje očistimo, operemo in razkoščičimo. Rabarbaro očistimo,...