Hobotnica v omaki na malteški način
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netHobotnico očistimo in temeljito operemo. Lovke ji potolčemo s kladivom za meso. Narežemo jo na manjše kose. Narezano hobotnico damo v lonec z vrelo vodo in kuhamo približno 20 minut....
Brodet iz postrvi
Postrvi očistimo, temeljito operemo, odrežemo jim glave (lahko jih uporabimo za ribjo juho ali osnovo) in narežemo na večje kose. V skledi jih solimo, popramo, pokapamo z limoninim...
Zelene testenine
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSuh paradižnik namočimo v vreli vodi, če ga nismo že čez noč pustili v mrzli. Špinačo očistimo, operemo in jo v majhni količini vrele vode kuhamo 2-3 minute. Ohladimo in dodobra ožamemo....
dušeni marinirani lignji s paradižnikom
predpriprava Lignje očistimo, narežemo na kolesca, stresemo v skledo in pokapljamo z limoninim sokom. Pokrijemo jih s prozorno folijo in za 60 minut potisnemo v hladilnik. Tik pred...
marinirane sardele na žaru
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Sardelam odstranimo glave, potem pa jih temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in posušimo...
zobatec s paradižnikom in olivami v pečici
predpriprava V manjši posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Ribi temeljito očistimo, operemo in posušimo. Po vsaki strani ju po štirikrat poševno zarežemo do hrbtenice;...
brodet po sicilijansko
predpriprava Školjke temeljito očistimo. Ribje fileje natančno očistimo. priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. Koriandrovo in koromačevo seme drobno zmeljemo ali stremo v terilniku....
listov zvitek s hladno olivno omako
predpriprava Fileje temeljito očistimo; pri vrhunski kuhinji odstranimo tudi kožo. priprava Fileje blago posolimo, namažemo s tapenado, zvijemo in položimo v manjšo ognjevarno posodo....
Pečen brancin z žafranovo omako
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siRibo oluskamo, filiramo, odstranimo ostanke kosti, narežemo na 3-4 cm široke fileje pokapamo z limoninim sokom, solimo popopramo in na rahlo poprašimo z moko. Fileje najprej hrustljavo...
Marinirane sardelice v rdečem vinu
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siSardelam odstranimo drobovino, glave in hrbtno kost tako, da ostane repna plavut nepoškodovana, jih zvijemo od glave proti repu tako, da je repna plavut na vrhu zvitka lepo vidna, solimo...