Tatarski biftek
Predjedi - www.mojirecepti.comPljučno pečenko očistimo kožic in jo dobro zmeljemo. Majonezi dodamo rumenjak in vse sesekljane sestavine in začimbe. Maso primešamo k zmletemu mesu, dobro premešamo in z oljnimi rokami...
Gobova pašteta
Glavne jedi - www.kulinarika.netPol kg jurčkov (lahko tudi šampinjone ali mešane gobe) z malo masla pražimo na čebuli, dodamo vegeto in česen. 30 dag piščančjega fileja skuhanega z vegeto, narežemo na koščke in ohladimo....
Tatarski biftek iz mamičine kuhinje
1. V multipraktiku sesekljamo meso, ki ga poprej namažemo z oljem. 2. Meso vzamemo iz multipraktika in v njem zmeljemo čebulo, filete, kapre, feferon in česen. 3. V zmes dodamo meso...
Telečje meso na mrzlo (it. Vitello tonnato)
Glavne jedi - www.kulinarika.netRoastbif narežemo na tanke rezine in jih popečemo na olju, lahko jih tudi skuhamo in pustimo, da se ohladijo. Vse ostale sestavine zmešamo, tuno kar z oljem vred v mešalniku. Rezine...
Najboljši tatarski biftek
Goveji file na deski zelo drobno sesekljamo. Nato dodamo sol, papriko, poper, kumino. Sesekljamo tudi čebulo, peteršilj, kapre, sardele. Vse dodamo k mesu in "pregnetemo"...
Big Mac
Na pladenj damo list peki papirja in na njem iz mletega govejega mesa oblikujemo sesekljan zrezek, ki naj bo čim bolj tanek. Po vrhu položimo list peki papirja in damo vse skupaj v...
Piščančji biftek
Piščančje prsi skupaj z jušno zelenjavo kuhamo tako dolgo, da se meso loči od kosti (cca. eno uro). Izluščeno meso prsi in vse naštete sestavine, razen juhe in jušne zelenjave, zmeljemo...
Moj Tatarski biftek
Predjedi - www.kulinarika.netGoveji file drobno zmeljemo na stroj ali pa naj ga zmeljejo dvakrat v mesnici. Vse začimbe pripravimo v skodelici, česen, čebulo, feferone in ribje fileje drobno sesekljamo, ostale...
Pomazanka
Ostale jedi - www.kulinarika.netVse skupaj zelo dobro premešamo in postavimo v hladilnik, da se ohladi. Namažemo na kruh in dober tek!