Cvetača v solati
Cvetači odstranimo zelene liste, jo dobro operemo, v koren naredimo križ z nožem. Položimo jo v vrelo vodo, ki smo ji dodali malo mleka in soli in kuhamo približno 15 minut, da ostane...
Solata iz belušev in jajc
Beluše zrežemo na kolesca, jih skuhamo, ohladimo in dodamo majonezo ter sesekljana jajca ter sol. Pustimo stati pol ure, nato ponudimo.
Francoska solata tete Majde
Korenček skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga olupimo in narežemo na koščke. Prav tako skuhamo jajca, cca. 7 minut. Po kuhanju jih prelijemo s hladno vodo, olupimo in narežemo na koščke....
Belušev namaz
Beluše očistimo, jim odrežemo trdi del in jih damo kuhat v osoljen, sladkan krop, kateremu smo dodali košček masla. V ločeno posodo damo kuhat 2 jajci. V multipraktik damo kuhane beluše,...
Recept iz osnovne šole
Najprej v mešalnik stresemo majonezo, nato dodamo 2 jajci, 6 kislih kumar, na koncu dodamo 1 do 2 korenčka, narezana na manjše kose. Dobljen namaz namažemo na toast ali kruh in ponudimo...