Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Baklava
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comPekač namažemo z maslom. V posodici zmešamo zmlete orehe in drobtine. V pekač izmenično polagamo listnato testo, ki ga premažemo s stopljenim maslom in namažemo z orehovim nadevom....
Torta iz jabolk in orehov
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJabolka olupimo, narežemo (naribamo) na tanke lističe in jih podušimo na maslu (+ sladkor + cimet + rum). Nato jih odcedimo in ohladimo. Mleko zakuhamo z vanilijevim sladorjem + cimet...
Sladka jabolčna pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV namaščen pekač damo list testa, ga namažemo z raztopljeno margarino in dodamo drugi list testa. Tudi tega namažemo, posujemo z malo zdroba ali drobtin, naložimo na tenko naribana...
Štajerska potica - najslajša
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo olje, moko in pecilni prašek, nato pa še trd sneg iz beljakov in mešamo toliko časa, da je brez grudic. Pekač obložimo s peki papirjem,...
Potica s trojnim nadevom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSolno kvasna emulzija: v mrzlo vodo (16 stopinj) nadrobimo kvas, dodamo sol ter razmešamo. Posodo postavimo v hladilnik ali na temperaturo do največ 16 stopinj za vsaj 5 ur, najbolje...
Jabolčni zavitek z orehi
Na pomokani mizi ali prtu tanko razvlečemo testo, ga narahlo pokapljamo z oljem, potresemo z drobtinami, naribanimi jabolki, posladkamo s sladkorjem, dodamo cimet in pimet ter mlete...
(Pijane) breskvice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca penasto stepemo s sladkorjem. Počasi dodajamo mleko in olje. Na koncu dodamo še moko, pomešano s pecilnim praškom. Damo počivati v hladilnik za dve uri. Vzamemo s hladilnika in...
jabolčni zavitek z orehi in rozinami
predpriprava Rozine temeljito očistimo, operemo v topli vodi in odcedimo. Prelijemo jih z rumom (gl. opombe) in pustimo stati 2 do 3 ure. Pekač obložimo s peki papirjem. priprava Jabolka...
Kobariški štruklji (cmoki)
Moko presejte in ji prilijte vrelo vodo, dodajte še sol. Dobro premešajte s kuhalnico. Testo oblikujte v kroglice, ki jih pritisnite, tako da se sploščijo. v polpetke. Nadev naredite...