Tortilje a la Urška
Meso najprej narežemo na majhne koščke (da jih bomo lahko zavili v tortiljo). Nato meso posolimo, popopramo in malo posujemo s čilijem, baziliko, vegeto ter s peteršiljem. Meso na vročem...
Spomladanski piščanec z zelenjavo
Piščančje prsi zrežemo na trakove ali majhne koščke ter jih začinimo. Čebulo in česen sesekljamo, ostalo zelenjavo zrežemo na tanke trakove. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo...
Špageti z zelenjavno omako
Špagete skuhamo po navodilih, količino pa prilagodimo številu jedcev. Na segreto olivno olje vsujemo na drobne kolobarje zrezan por, ga malo prepražimo in dodamo sesekljan česen, da...
Mavrični krožnik s sirom
Zelenjavo operemo in očistimo ter zrežemo. Jajčevec solimo in pustimo, da spusti vodo. Solimo tudi ostalo zelenjavo in vso spečemo na ponvi ali žaru. Pričnemo s papriko in jajčevcem,...
Zelenjavna mineštra
Na olje vržemo na kocke narezano zelenjavo, podušimo, dodamo začimbe in kuhamo 15 - 20 minut. Ko je skuhano, zelenjavo zmečkamo z vilicami ali paličnim mešalnikom.
Solata z mletim mesom in bučkami
Na olju prepražimo mleto meso, ki smo ga začinili (sol, mleta paprika, poper). V drugi ponvi prepražimo bučke, ki smo jih malo solili. Zeleno solato operemo in jo narežemo v posodo....
Testenine z bučkami in panceto
Testenine skuhamo v slanem kropu. Na olju prepražimo čebulo, dodamo česen ter na kockice narezane bučke. Vse skupaj dušimo, dodamo vse začimbe, zalijemo z malo vode in potem z vinom....
Mleto meso z barvito sočno zelenjavo
Na olivnem olju popražimo nasekljano čebulo, da zarumeni. Če želimo, je lahko narezana na večje koščke, da ostane sočna. V ponev nato dodamo soljeno meso in ga pražimo 2 do 3 minute,...
brancinov file s pistacijami na zelenjavni posteljici
predpriprava Brancinove fileje temeljito očistimo, splaknemo pod tekočo hladno vodo in posušimo s papirnato kuhinjsko brisačo. Po obeh straneh jih začinimo s soljo in sveže mletim belim...
gratinirane bučke in škampovi repki
predpriprava Baziliko, meto in origano osmukamo in drobno sesekljamo. Zmešamo jih z drobtinami, mleto rdečo papriko in 20 grami drobno naribanega sira. Škampove repke na hitro splaknemo...