Rakci v omakci
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.net1. Rakce operemo v cedilki pod hladno, tekočo vodo, dobro odcejene damo v skodelo, malo osolimo, pokapljamo z balzamičnim kisom (ali limoninim sokom) ter prilijemo olivnega olja. Vse...
Gratinirane testenine z zelenjavno omako
Glavne jedi - www.kulinarika.netNaprej se lotimo priprave omake. Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo ostalo zelenjavo in malo popražimo, začinimo s timijanom, soljo, poprom, baziliko, dodamo malo žlico gorčice...
Zelenjavna priloga
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olivnem olju popražimo na lističe narezano čebulo. Zelenjavo narežemo na poljubne koščke in ko čebula zarumeni, v ponev dodamo papriko. Podušimo, da le-ta postane uvela, nato dodamo...
Fižolova solata s tuno
Odcedite fižol in zelo na tanko narežite čebulo in peteršilj. Naredite preliv iz limoninega soka, 1 žlice vode, olivnega olja, gorčice, zelišč, popra in soli. Umešanemu prelivu dodajte...
Mehiška solata
Solate - www.kulinarika.netFižol čez noč namočimo. Kuhamo ga skupaj z lovorjem, baziliko in česnom. Ko je fižol ohlajen, mu dodamo koruzo, papriko, narezano na kocke, enako velja za paradižnik. Dodamo še sesekljano...